Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται αύριο από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, η υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού ποδοσφαιριστή Θοδωρή Παναγούλια, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία τον Ιούλιο του 2006...


Στο εδώλιο θα καθίσουν ο επιχειρηματίας Γιάννης Βάκρινος, ιδιοκτήτης του club "Κουρσάρος" στην παραλία του Διακοπτού, και ο γιος του Θανάσης, οι οποίοι κατηγορούνται για το φόνο του 22χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας και ο γιος του είχαν απαλλαγεί της κατηγορίας μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2008 με ψήφους 5-2.

Ωστόσο κατά της αθωωτικής απόφασης είχε ασκήσει έφεση ο τότε εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Μποροδήμος.

Το χρονικό της δολοφονίας
Το θύμα, Θ. Παναγούλιας, το μοιραίο βράδυ στις 30 Ιουλίου 2006 διασκέδαζε στο μπαρ των κατηγορουμένων στην Εγκάλη Διακοφτού και τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιουλίου βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση δίπλα στις γραμμές του τρένου.

Μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Ρίου και δυο μέρες αργότερα χάνει την μάχη για τη ζωή. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι επρόκειτο για ατύχημα και ότι ο θάνατος είχε προέλθει από το χτύπημα της αμαξοστοιχίας.

Ωστόσο η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα είχε κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια εντοπίζοντας πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι του 22χρονου με αιχμηρό αντικείμενο.

Επτάμιση μήνες χρειάστηκε, ώστε με εντολή του εισαγγελέα η αστυνομία να συλλάβει τον ιδιοκτήτη, το γιο του και έναν πρώην υπάλληλο του μπαρ όπου διασκέδαζε ο άτυχος νεαρός ποδοσφαιριστής λίγο πριν το έγκλημα.

Τον κύριο λόγο της σύλληψης των τριών ατόμων, πέραν των καταθέσεων μαρτύρων, απετέλεσε το γεγονός ότι στα ματωμένα ρούχα του θύματος που με άλλα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας, μία από τις κηλίδες αίματος που βρέθηκε σύμφωνα με τα εργαστηριακά ευρήματα της μεθόδου του DNA, ανήκει σε έναν από τους συλληφθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των μαρτυριών, το θύμα λογομάχησε με τους δράστες εντός του μπαρ. Τον οδήγησαν έξω από το μαγαζί και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια τον μετέφεραν στις γραμμές του τρένου όπου τον άφησαν σε κωματώδη κατάσταση για να φανεί ως ατύχημα ή αυτοκτονία.

Κατά έναν αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο, λίγες μέρες πριν την προσαγωγή των φερομένων ως δολοφόνων του άτυχου ποδοσφαιριστή, το μπαρ στο οποίο πιθανολογείται ότι συντελέστηκε η δολοφονία, αποτεφρώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από πυρκαγιά.


 
Top