Αρκετά βίντεο ερεύνησε η Αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες της επίθεσης στον Νομπελίστα James Watson στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, χωρίς όμως αποτέλεσμα τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα...


Και αυτό γιατί ο κύριος δράστης της επίθεσης φορούσε κουκούλα και τα χαρακτηριστικά του σωματότυπού του είναι κοινά.

Όμως -όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος"- τουλάχιστον τρεις φοιτητές βιντεοσκόπησαν «φάτσες» με τα κινητά τους τηλέφωνα και ήδη η Αστυνομία επεξεργάζεται αυτό το υλικό! Όσο για τη μία και μοναδική επαγγελματική κάμερα που υπήρχε στο Συνεδριακό Κέντρο (και την οποία είχαν μισθώσει οι διοργανωτές) ήταν τόσο μακριά που δεν κατάφερε να «αποτυπώσει» τα χαρακτηριστικά του δράστη (κάτι που αποδεικνύεται και από το βίντεο που αναρτήθηκε στο «youtube»).

Η αστυνομία, ωστόσο, συνεχίζει τις έρευνες μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος παντός υπευθύνου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης.

Από την ανάλυση των βίντεο που έχει στην κατοχή της, αναμένεται να ξεκινήσει προσαγωγές (πιθανόν αμέσως μετά το Πάσχα). Εκτιμάται άλλωστε πως οι περισσότεροι από τους νεαρούς που έκαναν την έφοδο στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου είναι φοιτητές και μάλιστα από περιοχές εκτός Πατρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το Πανεπιστήμιο Πατρών παραχώρησε τουλάχιστον τέσσερα βίντεο στην Αστυνομία, ενώ ήδη έχει αναγνωρισθεί ένα άτομο. Ο οποίος θα προσαχθεί όταν η υπόθεση «δεθεί» ώστε να δώσει εξηγήσεις για το θλιβερό συμβάν.

Η αστυνομία εκτιμά πως οι δράστες κινούνται -υποτίθεται- στον αναρχικό χώρο, ενώ αμφισβητούν το ιδεολογικό υπόβαθρο του νεαρού που ανέβηκε με το κοντάρι για να χτυπήσει τον Watson. Τον θεωρούν περισσότερο... χούλιγκαν, παρά αναρχικό!


 
Top