Γι' αυτούς η ανάσταση δεν ήρθε ακόμα…και ο Γολγοθάς τους συνεχίζεται. Ο λόγος για τον 19χρονο φοιτητή (Γ.Φ.) που ήταν ο μόνος που τελικά πλήρωσε με την υγεία του την πρόσφατη πυρκαγιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας της οδού Κολοκοτρώνη...


Ο 19χρονος Καλαματιανός φοιτητής που σπουδάζει στο φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Πάτρας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και είναι θέμα ημερών (αν δεν έγινε ήδη) η μεταφορά του στην νευρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού στο Ρίο.

Και αυτό γιατί ενώ ξεπέρασε τα προβλήματα στο αναπνευστικό του σύστημα, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον υπόλοιπο οργανισμό του και θα χρειαστούν ημέρες για να αποκατασταθεί.

Η κατάστασή του γενικά κρίνεται κρίσιμη όμως οι γιατροί αισιοδοξούν για την πορεία της.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται συνεχώς οι γονείς του, περιμένοντας καθημερινά με αγωνία την ιατρική ενημέρωση.

Ο 19χρονος πάντως στάθηκε την μοιραία βραδιά διπλά άτυχος. Πέρα από ότι βρέθηκε να κοιμάται με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, εντοπίστηκε αναίσθητος στις σκάλες μεταξύ του 6ου ορόφου και του δώματος δύο ώρες αργότερα, χρονικό διάστημα που επιβάρυνε την κατάσταση του.

Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Μία ακόμα μοιραία λεπτομέρεια είναι ότι άτυχος στάθηκε και στην απέλπιδα προσπάθειά του να αποφύγει τις φλόγες και το γεμάτο καπνούς κλιμακοστάσιο, αφού φτάνοντας στην ταράτσα βρήκε την πόρτα κλειδωμένη, μη γνωρίζοντας ότι το κλειδί ήταν τοποθετημένο ακριβώς δίπλα.

Σημαντικό παράγοντα πάντως έπαιξε το γεγονός ότι ο πρώτος πυροσβέστης που τον εντόπισε έβγαλε την μάσκα οξυγόνου από το πρόσωπό του και του την φόρεσε.

Ήταν και αυτό κάτι πολύ σημαντικό, μέχρι να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο φοιτητής διέμενε στον 6ο όροφο ενώ η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα του 5ου , όπου επίσης διέμενε φοιτήτρια που εκείνη την ώρα απουσίαζε.

Τον άτυχο φοιτητή συνοδεύουν οι ευχές όλων για σύντομη ανάρρωση με την ελπίδα να επιστρέψει υγιής σύντομα στις σπουδές του.

Πηγή: vpress
 
Top