Σκληρή ήταν η απάντηση του Δημάρχου Πάτρας κ. Γιάννη Δημαρά στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για το θέμα της υπηρεσιακής τοποθέτησης της συζύγου του κ. Σπύρου Δεμαρτίνου που έφερε στο Σώμα προς συζήτηση...

η παράταξη «Ενωτική Κίνηση Πάτρας» του κ. Δημήτρη Κατσικόπουλου.

Για το θέμα είχε διαμαρτυρηθεί έντονα ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Δεμαρτίνος ο οποίος είχε προβεί και σε δηλώσεις στα ΜΜΕ περί εμπαθούς μετακίνησης της συζύγου του.

Ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Δημαράς:

«Κατ΄ αρχήν να τονίσουμε ότι η κ. Παπαδοπούλου βρέθηκε στην Υπηρεσία Καθαριότητας στις 27 Δεκεμβρίου με απόφαση του συζύγου της, λίγα 24ωρα πριν παραδώσει καθήκοντα. Και αυτό ενώ ο νόμος απαγορεύει υπηρεσιακές μεταβολές υπαλλήλων από την ημερομηνία των εκλογών μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της Νέας Δημοτικής Αρχής.

Έτσι η παράταξη του κ. Κατσικόπουλου, που αποτελεί τη συνέχεια της παράταξης της προηγούμενης δημοτικής πλειοψηφίας εννοεί την αξιοκρατία. Λίγο πριν φύγουμε τακτοποιούμε τους δικούς μας και ας παραβιάζεται και ο νόμος.

Άραγε γιατί αυτή η μετακίνηση;

Δεύτερον, η υπηρεσία που αναφέρεται στο έγγραφό σας ότι "θα δημιουργηθεί", είναι το τμήμα εμπορίου που μεταφέρθηκε ως αρμοδιότητα από τη Νομαρχία, χωρίς να μεταφερθεί και το αντίστοιχο προσωπικό. Προβλέπεται από τον Καλλικράτη που τόσο πολύ θαυμάζατε προεκλογικώς κ. Κατσικόπουλε και για να δημιουργηθεί χρειάζεται υπαλλήλους. Αλλιώς "δεν θα δημιουργηθεί" και καθημερινά οι δημότες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Συνολικά από την αρχή του χρόνου στο Δήμο μετακινήθηκαν 58 υπάλληλοι. Για τους υπόλοιπους γιατί κ. Κατσικόπουλε δεν ενδιαφερθήκατε;

Τρίτον, πείτε μας που είναι η υποβάθμιση. Προεκλογικώς χύνατε δάκρυα για τους "σκληρά εργαζόμενους στην Καθαριότητα" κ. Κατσικόπουλε και εμείς πήραμε την κ. Τάνια από την Καθαριότητα και την επήγαμε σε υπηρεσία γραφείου.

Η αντίληψη που έχετε ότι οι σύζυγοι των αντιδημάρχων και γενικά των πολιτικών προσώπων πρέπει να έχουν διαφορετική μεταχείριση από τους χιλιάδες άλλους εργαζόμενους είναι αντίληψη που εμείς την καταδικάζουμε.

Για μας οι σύζυγοι των Αντιδημάρχων έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με τις συζύγους όλων των πολιτών.

Δίωξη θα ήταν αν την παίρναμε από μια υπηρεσία με ανέσεις και την πηγαίναμε σε μια δύσκολη υπηρεσία. Εδώ συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Βρείτε άλλο τρόπο να κάνετε αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση προς όφελος των πολιτών και όχι των κολλητών σας.

Χθες με την αποχή σας στο θέμα της συγχώνευσης των Νομικών Προσώπων του Δήμου αποδείξατε ότι δεν σας ενδιαφέρει η τύχη των εργαζομένων στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του που κινδυνεύουν να απολυθούν.

Αλλά ούτε για τους δεκάδες υπαλλήλους που από την αρχή του χρόνου μετακινήθηκαν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Καλλικράτη. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το συμφέρον των κολλητών σας και αδιαφορείτε για τους υπόλοιπους, όπως κάνατε είκοσι χρόνια τώρα.

Γι’ αυτό η κοινωνία σας έθεσε στην αντιπολίτευση βάζοντας τέλος στην εποχή των κολλητών»

Πηγή: thebest
 
Top