Ένα έργο που αναφέρεται σ’ ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη πόλη, το μεταναστευτικό, παρουσιάζεται στην Πάτρα από το ερασιτεχνικό σχήμα "Ρεφενέ" από τις 20 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, στο...
Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων" στο πλαίσιο της ενότητας εκδηλώσεων «Φιλό-ξενος Πόλις».

Λίγα λόγια για το έργο:

Το «Χωρίς Διαβατήριο» είναι ένα έργο που αναφέρεται στο φλέγον ζήτημα της μετανάστευσης και γράφτηκε από τον Γιάννη Γεωργακάκη σε βάθος τεσσάρων ετών, «ζώντας» και τις εξελίξεις στην Πάτρα, με τον καταυλισμό της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ως «Πόλη» ορίζεται η Πάτρα, η Ελλάδα κι ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση, που φαίνεται να κλείνει ερμητικά τις πύλες της σε πρόσφυγες και αναγκεμένους. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο ιστορικό θεατρικό έργο με δομικά στοιχεία αρχαίου δράματος που ασχολείται με την μετανάστευση και τις σχέσεις εξουσίας και εκτείνεται χρονικά σε 2.500 χρόνια ευρωπαϊκής ιστορίας (από τον 5ο π.Χ. αιώνα έως τις αρχές του 21οι μ.Χ. αιώνα).

Η σκηνοθεσία είναι του Μιλτιάδη Παπλά, με βοηθό την Μαίρη Σιδηρά που ανέλαβε την διδασκαλία του Χορού, την επιλογή της μουσικής έκανε ο συγγραφέας, τα κοστούμια ο Γιώργος Λογαράς, τα σκηνικά η Νατάσα Ντότσικα, την επεξεργασία του οπτικοποιημένου υλικού ο Κώστας Μουρτάς τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος και την οργάνωση παραγωγής οι Μαρία Αλανιάδη, Άκια Σταμάτη και Φώτης Λουριδας.

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

Αβραντινής Χρήστος, Γεωργαντόπουλος Παναγιώτης, Δαλαμάγκα Ματίνα, Ζαπάντη Σίσσυ Κωστοπούλου Ηρώ, Λειβαδά Κατερίνα, Μαστρόκαλου Φιορέλα, Μαυρομουστακάκη Αικατερίνη-Δέσποινα, Μιχάλης Ευάγγελος, Νικολόπουλος Μάκης, Παλαιολόγος Φώτης, Σαρακίνη-Καραλή Ελένη, Σπηλιωτοπούλου Αλεξάνδρα, Στεφανίδης Θεόδωρος, Φλογεράς Γιώργος, Χριστόπουλος Δήμος.

Προπώληση εισιτηρίων: Παναγιώτα Σταμάτη 6955 514155 και Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου.

 
Top