Αγώνα δρόμου καταβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, για να δημοπρατήσουν την πρώτη εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος εντός του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», εκδόθηκε ειδική διάταξη που δίνει τη δυνατότητα να πληρωθούν οι μελετητές και συντάκτες των τευχών δημοπράτησης, ώστε να ολοκληρωθούν και να εγκριθούν τα τεύχη και στη συνέχεια να αποσταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς ήταν απλήρωτοι επί 4 μήνες, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αρχίσει να «τρέχει» το ΣΕΣ 2014-2020.

Το θετικό είναι ότι ο προϋπολογισμός της πρώτης δημοπράτησης, όπως ανέφεραν στην εφ. «Πατρίς» υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υποδομών, είναι σχεδόν ολοκληρωμένος και απομένουν μόνο τεχνικές περιγραφές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θα είναι ύψους 54 εκατ. ευρώ περίπου και θα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε κοινοπραξίες 5ης και 6ης τάξης (αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος ακύρωσης της δημοπράτησης της 31ης Μαρτίου).

«Πρέπει να ξεκινήσουν τα προγράμματα, να δούμε ποιος υπογράφει τις αποφάσεις, να κοινοποιηθούν στους μελετητές και να αρχίσουν να δουλεύουν και να ολοκληρώσουν τον προϋπολογισμό. Από εκεί και πέρα απομένουν ορισμένες τεχνικές περιγραφές και η προκήρυξη είναι έτοιμη» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς» υψηλόβαθμό στέλεχος του υπουργείου Υποδομών.


 
Top