Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο της 21χρονης Μαρίας Νταλιάνη, η σορός της οποίας βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας που διέμενε μαζί με την μητέρα της και τον πατριό της στην οδό Υμηττού, Παγκράτι.Για την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία είναι δεδομένα. Πρόκειται για αυτοκτονία και στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχουν για την αστυνομία υπαίτιοι. Ωστόσο, οι αρχές ψάχνουν να βρουν αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο ή ενδεχομένως και πρόσωπα που έσπρωξαν την Μαρία στην αυτοκτονία.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παγκρατίου αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από τα σπλάχνα της 21χρονης φοιτήτριας Μαρίας Νταλιάνη, προκειμένου να αποκλείσουν ή να επιβεβαιώσουν την πιθανότητα δηλητηρίασης, ύπνωσης από την χρήση χαπιών ή αλκοόλ. Αν επιβεβαιωθεί από τις εργαστηριακές έρευνες, η υπόθεση θα πάρει άλλη τροπή, αφού θα αναγκάσει τους αρμόδιους αξιωματικούς να εξετάσουν αν η 21χρονη φοιτήτρια έκανε μόνης της τέτοια χρήση προκειμένου να πάρει «δύναμη» για την υλοποίηση της τραγικής απόφασης να βάλει τέλος στη ζωή της ή αν υπήρχε παρουσία και άλλου προσώπου στην κατάποση τέτοιων ουσιών.

Την ίδια ώρα, αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση περιμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών από το κινητό τηλέφωνο της Μαρίας, το οποίο είχε μαζί της κατά την πτώση στο κενό, κάτι που δεν συνηθίζεται σε περιπτώσεις αυτοκτονίας. Θέλουν να εντοπίσουν τις τελευταίες κλήσεις, τις συχνότερες, τα sms, προκειμένου να διακριβώσουν αν κάτι από αυτά κλόνισε την 21χρονη και επίσπευσε την υλοποίησης της τραγικής απόφασης.

Στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών, τουλάχιστον σε ηθικό επίπεδο, βρίσκεται η αναζήτηση πιθανών στοιχείων που ενδεχομένως θα αναδείξουν πρόσωπο ή πρόσωπα, τα οποία με την συμπεριφορά και τις ενέργειές τους ώθησαν το άτυχο κορίτσι στο κενό. Ουσιαστικά οι αστυνομικοί επιχειρούν να απαντήσουν στο ερώτημα, τι οδήγησε τη Μαρία στην αυτοκτονία, ένα κορίτσι που φαίνεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, όπως περιγράφεται σε σχετικό σήμα της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία όμως κάποιοι δημιούργησαν και άλλοι τα επέτειναν έως το μοιραίο τέλος.

Τον τελευταίο καιρό, όπως κατέθεσαν οι φίλες της στους αστυνομικούς, το πανέμορφο κορίτσι είχε κλειστεί στον εαυτό της. Έλεγε μάλιστα στις φίλες της και τη εξαδέλφη της ότι θέλει να φύγει από την Ελλάδα, να πάει πίσω στην Αλβανία και να ζητήσει τη βοήθεια ψυχιάτρου. Παρά τις προσπάθειες των δικών της ανθρώπων δεν μπόρεσε να ξεπεράσει αυτή την κατάσταση.

Δυστυχώς, σύμφωνα πάντα με στοιχεία απ' το περιβάλλον της στην όλη κατάσταση ήρθε να προστεθεί και ο χωρισμός της. Όπως είπε ο νεαρός με τον οποίο η Μαρία διατηρούσε σχέση ήδη από τον περασμένο Απρίλιο είχε προσπαθήσει να απομακρυνθεί από κοντά της. Τον Ιούνιο ο νεαρός έφυγε για να δουλέψει στην Κρήτη και πίστεψε ότι η απομάκρυνση θα βοηθούσε τη νεαρή να πάρει απόφαση πως πλέον είχαν χωρίσει.

Φαίνεται όμως ότι το κορίτσι δεν είχε ψυχολογικά αποθέματα. Όπως είπαν στους αστυνομικούς οι φίλες και η εξαδέλφη της τον τελευταίο καιρό είχε αλλάξει. Ήταν μόνιμα θλιμμένη είχε κλειστεί στον εαυτό της και έκλαιγε συνέχεια.

Πηγή: protothema
 
Top