H δυνατή καταιγίδα, που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Κυριακής στην Πάτρα δεν ήταν ικανή να χαλάσει τη γιορτή στην Αχαϊκή πολη και να σταθεί εμπόδιο στους 4.000 δρομείς, που είχαν προγραμματίσει να συμμετάσχουν στον τελευταίο αγώνα Run Greece της χρονιάς.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση λόγω της βροχής, εξελίχθηκε όμως, απόλυτα ικανοποιητικά, καθώς όσο περνούσε η ώρα ο καιρός βελτιωνόταν. Ο κόσμος απόλαυσε τη γιορτή του αθλητισμού, μικροί και μεγάλοι φόρεσαν τα αθλητικά τους και πήραν θέση εκκίνησης σε μία από τις αποστάσεις.

Στα 10χλμ των Ανδρών νικητής ήταν ο Βαγγέλης Μαλιόγλου με 33.51, δεύτερος ο Ανέστης Παπούλιας με 34.24 και τρίτος ο Σπύρος Ιατρόπουλος με 34.44.

Στις γυναίκες η νίκη πήγε στην Μαρία Παρδαλού, που διένυσε τα 10χλμ σε 38.42 και ακολούθησαν οι αδελφές Γεωργία και Θεώνη Λουβή με 39.48 και 40.03, αντίστοιχα.

Στα 5χλμ ο Μάρκος Γκούρλιας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, καθώς τερμάτισε πρώτος με 15.30, επίδοση που είναι ρεκόρ διαδρομής. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Ανδρέας Γεωργίου με 15.55 και τρίτος ο Ενέα Γκίνης με 16.24.

Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Κυριακή- Βασιλική Καλογεροπούλου με 19.47 και ακολούθησαν Νικολία Καρανάσιου (20.59) και Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (21.04).

Οι δρομείς που μετείχαν στον αγώνα της Πάτρας έδειξαν και το κοινωνικό τους πρόσωπο, καθώς με τη δική τους συμβολή συγκεντρώθηκε ένα φορτηγό τρόφιμα, τα οποία ο Δήμος θα διανείμει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και με μεγάλο χορηγό την WIND διοργάνωσε φέτος για τρίτη σεζόν τους αγώνες Run Greece, ένα θεσμός που αποτελεί σημείο αναφοράς για έξι πόλεις της χώρας.


 
Top