Ρολό ελιάς


Υλικά

για τη βάση:
4 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

για τη γέμιση:
3 φλιτζάνια τσαγιού ελιές Αμφίσσης
3 φρεσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά τις ελιές με χλιαρό νερό.
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Σε ένα σκεύος βάζουμε 4 φλιτζάνια αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.


Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι και φτιάχνουμε με τα χέρια μας μια μαλακή ζύμη.


Την αφήνουμε στην άκρη λίγη ώρα,να ξεκουραστεί.


Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.


Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.


Μόλις μαλακώσουν αποσύρουμε από τη φωτιά.


Προσθέτουμε τις ελιές και αφού κρυώσει η γέμιση, το δυόσμο.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.


Στον πάγκο της κουζίνας χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη τη ζύμη.


Χρησιμοποιούμε ένα λαδόχαρτο.


Απλώνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης πιέζοντας με τα χέρια.


Με το κάθε κομμάτι σχηματίζουμε ένα μακρόστενο φύλλο.


Στη μέση του κάθε φύλλου αδειάζουμε σε μια γραμμή το 1/4 της γέμισης και το γυρίζουμε.


Το κλέινουμε για να καλύψει τη γέμιση και να δημιουργηθεί ένα ρολό.


Με τη βοήθεια του λαδόχαρτου μεταφέρουμε ένα-ένα τα ρολά σε μια λαμαρίνα.


Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 35 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.


Μόλις κρυώσουν μπορούμε να τα σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Πηγή: sidagi
 
Top