Αιφνιδιασμένη δείχνει η πλευρά του ρώσου κροίσου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ για την αποκάλυψη περί απαγόρευσης της διέλευσης των σκαφών στο δίαυλο μεταξύ Σκορπιού και Σκορπίδι, ενώ εμφανίζεται και αρκετά ενοχλημένη με τα όσα ακούστηκαν από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Σταματέλου, σχετικά με την απαγόρευση από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

Σύμφωνα με το protothema.gr η οικογένεια Ριμπολόβλεφ μέσω των εκπροσώπων της δηλώνει:

«Η οικογένεια ζήτησε προστασία και το λιμενικό εύλογα αποφάσισε να εκδώσει την απόφαση απαγόρευσης για την περίοδο των 8 μηνών. Η απόφαση αυτή δεν είναι για τους ψαράδες και ισχύει μονάχα τους καλοκαιρινούς μήνες και μόνο όταν μέλη της οικογένειας και εκλεκτοί καλεσμένοι είναι πάνω στο Σκορπιό. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας. Επίσης τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας που ίσχυαν από την εποχή του Ωνάση, δεν ζητήσαμε κάτι καινούργιο ή κάτι το διαφορετικό. Άλλωστε το μεγαλύτερο διάστημα που η οικογένεια δεν είναι στο νησί δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη διέλευση».

Η πλευρά της οικογένειας Ριμπολόβλεφ επισημαίνει στο protothema.gr πως όταν τέθηκε το θέμα της ασφάλειας των νέων ιδιοκτητών του Σκορπιού εκπρόσωποι της οικογένειας συναντήθηκαν με του ψαράδες, τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών, τις τοπικές αρχές αλλά και τις λιμενικές αρχές του νησιού για να βρεθεί η καλύτερη λύση για όλες τις πλευρές. «Όταν η οικογένεια και οι καλεσμένοι της βρίσκονται στο νησί αποφασίστηκε πως τα μεγάλα τουριστικά σκάφη θα αποφεύγουν το θαλάσσιο χώρο του λιμανιού όπου αγκυροβολεί και η θαλαμηγός της οικογένειας, ενώ όταν δεν υπάρχουν φιλοξενούμενοι όλοι μπορούν να κάνουν τον γύρο του νησιού πάντοτε από την ανάλογη απόσταση».

Μάλιστα οι άνθρωποι της οικογένειας τονίζουν πως: «Επειδή γνωρίζουμε και κατανοούμε πως το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών που έρχονται κάθε καλοκαίρι, είναι αρκετά μεγάλο για το Σκορπιό, με εντολή της οικογένειας Ριμπολόβλεφ κόπηκαν κάποια δένδρα τριγύρω από την εκκλησία και τους τάφους των Ωνάση ώστε να έχουν καλή θέα από την πλευρά της θάλασσας όπου και περνούν τα τουριστικά και ιδιωτικά σκάφη. Επίσης η παραλία νότια του νησιού γνωστή και ως η παραλία της Τζάκυ έχει καθαριστεί και το σπιτάκι που βρίσκεται εκεί ανακαινίστηκε και είναι προσβάσιμη στους τουρίστες».


 
Top