Πλούσιο αναμένεται το φετινό πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων του 7ου Διεθνούς Σιρκουί Καρτ/ P.I.C.K. Λουξ Cola που θα διεξαχθεί στην Πάτρα, το σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου 2015.

Οι διοργανωτές εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι έχουν δώσει κι εφέτος ιδιαίτερη βαρύτητα στις παράλληλες εκδηλώσεις, με σκοπό να προσελκύσουν στην Πάτρα ακόμη περισσότερο κόσμο, διευρύνοντας ταυτόχρονα, τις επισκέψιμες ώρες στο κέντρο της πόλης.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων είναι αντάξιο του επιπέδου της μεγάλης διοργάνωσης και αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Επίκεντρο, μάλιστα, των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων αποτελεί η συναυλία με τους Μaster Tempo και την ποπ τραγουδίστρια και μοντέλο Κατερίνα Στικούδη- για δεύτερη χρονιά δίνει ραντεβού με το κοινό της Πάτρας - το βράδυ του Σαββάτου (στις 20.30), να υπόσχονται από κοινού μία εκρηκτική βραδιά, στην πλατεία Γεωργίου.

Μεταξύ άλλων, όμως, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επιδείξεις, ακροβατικά με μηχανές και αυτοκίνητα που «κόβουν» την ανάσα, οχήματα αντίκες, κ.ά.

Για 1η φορά, μάλιστα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά, ξεχωριστές «κυρίες», αυτοκίνητα μεγάλης αξίας που συμμετείχαν σε αγώνες του εξωτερικού.

Ανάμεσα σ’ αυτά, η αγωνιστική Ferrari 458 Challenge, η μοναδική που υπάρχει στην Ελλάδα, που θα έχει και το ρόλο του safety car (πλοηγός) του αγώνα, όπως επίσης, κι άλλα supercars, επιλεγμένα από την εταιρεία Speed Sector, Porsche 997 GT2, Ferrari F430 Spider, Corvette Z06, Porsche 911 Turbo PDK, Mazerati Gram Turismo, Ferrari F430, Porsche 991, Carrera S, BMW M3 E92, Nissan GTR κ.ά.

Παράλληλα, στο 7ο P.I.C.K. Λουξ Cola της Πάτρας, το κοινό θα απολαύσει «φιγούρες» δρόμου από τους οδηγούς του club «Delta Integrale Hellenic», οι οποίοι θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση παρουσιάζοντας ασφαλείς πρακτικές οδήγησης. Σκοπός του club είναι η προώθηση της έρευνας της ιστορίας του αυτοκινήτου και της συμμετοχής του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό όπως και η προώθηση του πνεύματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πιστοί στην παράδοση οι Αποστόλης και Γιάννης Παπαλεξόπουλος της ομάδας «Frenzy drift team» θα αφήσουν τα σημάδια τους και τον καπνό από τα λάστιχα των Toyota Supra & Nissan 200sx στους δρόμους της Πάτρας παρουσιάζοντας ένα μοναδικό Drift Show.

Το «Λουξ Cola in action park» θα λειτουργήσει και φέτος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Γεωργίου, το διήμερο δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να διασκεδάσουν και να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια κι άλλες δραστηριότητες.

Στη διάρκεια του διημέρου, όμως, αγωνιστικά οχήματα που σε λίγες εβδομάδες θα πάρουν μέρος στο περίφημο Ράλι Ακρόπολης αναμένεται να «παρελάσουν» στις πίστες των καρτ, χαρίζοντας ένα υπέροχο θέαμα στους Πατρινούς και τους επισκέπτες. Μάλιστα, το «ντεμπούτο» του σε αγωνιστικές πίστες αναμένεται να κάνει ένα ολοκαίνουργιο Skoda Fabia s2000 το οποίο θα αποκαλυφθεί στους πατρινούς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Επίσης, για 1η φορά συμμετέχει η ΦΙΛ.Π.Α. (Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου) μέσω της οποίας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν εντυπωσιακά οχήματα- αντίκες και το κέντρο της Πάτρας θα γεμίσει εικόνες μιας άλλης εποχής!

Από τη φετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείπει η ακροβατική ομάδα «Arrepiado» από την Πορτογαλία, με τον υπέροχο Ρικάρντο να υπόσχεται νέες συγκινήσεις με τα μοναδικά κόλπα του.

Ιδιαίτερο τόνο στις παράλληλες δράσεις θα δώσουν τα μονοθέσια οχήματα- Formula των Πανεπιστημίων Πατρών και Θεσσαλίας καθώς επίσης και του ΤΕΙ Πειραιά. Ειδικότερα, η ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παρουσιάσει το μονοθέσιο "Nessus R", η ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών θα εμφανιστεί με την ομάδα Formula Student ενώ και το πρωτότυπο όχημα «TRIREME» της ομάδας POSEIDON του ΤΕΙ Πειραιά, δίνοντας το δικό τους «χρώμα» στην όλη διοργάνωση.

Τέλος επειδή η αδρεναλίνη είναι γένους θηλυκού δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Formula Gloria, με τους εκκωφαντικούς ήχους των εξατμίσεων τους, να δίνουν ρυθμό στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

Στο 7ο P.I.C.K. Λουξ COLA οι διοργανωτές εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «ΗΔΥΦΩΣ», η οποία θα παρουσιάσει έκθεση φωτογραφίας με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις προηγούμενες διοργανώσεις του P.I.C.K.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, είναι η ΛΟΥΞ COLA, χορηγοί η EKO RACING και η MED FRIGO, χορηγός εκκίνησης η ELITE, ενώ οι εταιρείες S/M Aνδρικόπουλος, ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε., οι ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ και η AVIS θα «φιγουράρουν» στις πίστες των αγώνων. Ακόμη, η ΝOVASPORTS είναι Official Broadcaster, ενώ η INTERAMERICAN που είναι υποστηρικτής της διοργάνωσης θα παραχωρήσει και ένα από τα ασθενοφόρα της για την κάλυψη των αναγκών των αγώνων.

Διοργανωτές του 7ου P.I.C.K. ΛΟΥΞ COLA είναι η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) και ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών (ΑΟΠ), συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Πατρέων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, ενώ τέλος αρωγοί αυτής της προσπάθειας είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.).

*Οι ημερομηνίες και τυχόν αλλαγές θα ανακοινώνονται στον πίνακα του Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ (www.pickpatras.gr, ) και του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών (www.aop.gr).

*Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τις επίσημες σελίδες της διοργάνωσης του PICK
www.pickpatras.gr,www.facebook.com/pages/PICKPATRAS/225695184137545?fref=ts


 
Top