Μία από τις πιο γνωστές επιχειρήσεις της Πάτρας και ένα από τα σημαντικότερα μουσικά δισκοπωλεία της πόλης, έκλεισε «λυγίζοντας» και αυτό από την κρίση που έχει σημαδέψει τον κλάδο της μουσικής αγοράς.

Ο λόγος για το «Musical», ένα από τα τελευταία παραδοσιακά δισκοπωλεία της Πάτρας που έκλεισε το κατάστημα που διατηρούσε στην Ρήγα Φεραίου, σφραγίζοντας μία πορεία 45χρόνων στην τοπική αγορά.

Πλέον το «Musical» θα λειτουργεί μόνο μέσω διαδικτύου, με τις παραγγελίες και τις πωλήσεις να γίνονται ηλεκτρονικά. Πρόκειται για το ιστορικό δισκοπωλείο που ίδρυσε ο Φώτης Φωκάς, τον Μάιο του 1970.

Το «Musical» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα μουσικά δρώμενα της Πάτρας, με τον ιδιοκτήτη του Φώτη Φωκά να καθιερώνει για πρώτη φορά στα δεδομένα της πόλης τις μουσικές παρουσιάσεις.

Έτσι, από το «Musical» πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού πενταγράμμου, την εποχή που η δισκογραφία μεσουρανούσε και τα πράγματα ήταν διαφορετικά από ότι τώρα.

Το πρώτο κατάστημα του «Musical» με τον μουσικό παραγωγό εκείνης της εποχής Φώτη Φωκά να παίρνει το ρίσκο και να ανοίγει το δισκοπωλείο ήταν σε ένα μικρό κατάστημα 30 τετραγωνικών στην οδό Κορίνθου. Το κατάστημα αυτό έγραψε ιστορία.

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1992, το "Musical" μεταφέρεται σε έναν αρκετά μεγαλύτερο χώρο στην οδό Ερμού, φιλοξενώντας στην δισκοθήκη του όλα τα είδη της μουσικής, ξένα και ελληνικά.

Τα τελευταία χρόνια και ενώ η διεύθυνση της επιχείρησης είχε περάσει σταδιακά στα χέρια των παιδιών του ζεύγους Φωκά, το «Musical», είχε ανοίξει στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, κοντά στην Παντανάσσης.

Η είδηση για το «Musical» βύθισε στην θλίψη δεκάδες Πατρινούς που έχουν μεγαλώσει μέσα από τους δίσκους και τα c.d. που αγοράζανε από το συγκεκριμένο ιστορικό δισκοπωλείο.

πηγή: patrasevents
 
Top