Για έντονα καιρικά φαινόμενα που στη Δυτική Ελλάδα θα δώσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Για σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται να επικρατήσει κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται απο ενισχυμένους ανέμους 7 με 9 μποφόρ και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Ιδιαίτερα αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 με 10 βαθμούς κελσίου σε όλη τη χώρα.

Ο Δήμος Πατρέων βρίσκεται για μια ακόμη φορά αυτό τον τμήμα σε 24ωρη επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα από σήμερα Τετάρτη 21 έως και την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το Προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, και των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου, Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ, Διεύθυνση Έργων Υποδομής, ΔΕΥΑΠ, Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού, Σχεδιασμού & Δόμησης, Τμήμα Διαχείρισης υλικού, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία και σε άμεση και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα εξής σημεία:

• Βεβαιωθείτε ότι οι σκάρες των φρεατίων έξω από το σπίτι ή το κατάστημά σας, δεν είναι καλυμμένες (φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως σε πεζόδρομους).

• Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

• Περιοριστείτε στις αναγκαίες μετακινήσεις.

• Αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.


Κατά τη διάρκεια πλημμύρας:

• Φροντίστε να εγκαταλείψτε έγκαιρα υπόγειους χώρους και να μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.

• Μη διασχίζετε χειμάρρους είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο.

• Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν ακινητοποιήθηκε και υπάρχει φόβος να παρασυρθεί από τα νερά ή να πλημμυρίσει.

• Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.

• Μην πλησιάζετε σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στους αριθμούς κλήσης 199 και 112.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.



 
Top