Περισσότερες από 5.135 θέσεις στάθμευσης λείπουν από το κέντρο της Πάτρας για να καλύψουν τις ανάγκες των οδηγών, σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη που εισάγεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Στην απογραφή που έγινε από τις δημοτικές υπηρεσίες, αναφέρει η Πελοπόννησος, υπολογίστηκε ότι η συνολική ζήτηση στάθμευσης ανέρχεται σε στις 13.030 θέσεις. Οι 5.135 είναι αυτές που χαρακτηρίστηκνα "παράνομες" στην απογραφή, επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. (2.960 παρόδιες,1935 σε ιδιωτικούς σταθμούς και 243 σε δημοτικούς χώρους.

Ως ζήτηση στάθμευσης οι μελετητές όρισαν την παραοδοχή ότι αυτή ισούται με τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που σταθμεύουν παρά την οδό και εκτός αυτής, νόμιμα και παράνομα.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Έργων Υποδομής Παύλος Στάμος την Παρασκευή, ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παρκινγκ όπου θα μπορούν να παρκάρουν δωρεάν οι οδηγοί και στη συνέχεια να μεταφέρονται με λεωφορεία στο κέντρο, αλλαγές στην εκ περιτροπής στάθμευση (πρώην παρκόμετρα), παρεμβάσεις έξω από τα σχολεία της πόλης, ποδηλατόδρομους, προτάσεις για την βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το αστικό ΚΤΕΛ, φροντίδα για τα ΑμεΑ, αλλαγές στις πιάτσες των ΤΑΞΙ κ.α.


 
Top