Τις επόμενες ημέρες ξεκινά από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων το πρόγραμμα σίτισης των μαθητών, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να τους δώσουν ακόμη και 50 λεπτά του ευρώ για να αγοράσουν ένα κουλούρι, από το κυλικείο του σχολείου τους.

Ήδη οι διευθυντές των σχολικών μονάδων της Πάτρας, έχουν αποστείλει τις σχετικές καταστάσεις των μαθητών προς τον Κοινωνικό Οργανισμό, όπου έχουν καταγραφεί οι οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Οι λίστες αυτές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του thebest.gr, επεξεργάζονται από τον Κοινωνικό Οργανισμό και σε λίγες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος.

Υπογραμμίζεται ότι η όλη διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη εχεμύθεια και σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των μαθητών.

Για το λόγο αυτό, όπως έγινε και πέρσι, οι οικογένειες καλούνται από τους ανθρώπους του Οργανισμού, μια φορά το μήνα, στην Τράπεζα Τροφίμων για να παραλάβουν αγαθά για το πρωινό και το δεκατιανό των παιδιών τους.

Να σημειωθεί πως την περασμένη χρονιά, όπου λειτούργησε το πρόγραμμα ωφελήθηκαν 640 μαθητές σε όλη την Πάτρα. Ο αριθμός τους για φέτος ενδέχεται να αυξηθεί, λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής λιτότητας, η οποία φέρνει όλο και περισσότερες οικογένειες της πόλης, κάτω από τα όρια της φτώχειας, όπως εκτιμούν παράγοντες του Κοινωνικού Οργανισμού.


 
Top