Όλα τα περιθώρια εξαντλούν οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, όλες οι υποψηφιότητες αναμένεται να κατατεθούν την Παρασκευή που λήγει και η προθεσμία.

Η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη έχει «κλειδώσει» και έχει έτοιμες τις 50 υπογραφές που απαιτούνται, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα καταφέρει να τις συγκεντρώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τις τελευταίες ώρες έχει επιδεθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να μαζέψει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ, αφού παραδώσει στην κεντρική εφορευτική επιτροπή τις 50 υπογραφές των μελών της πολιτικής επιτροπής, αναμένεται στην συνέχεια να δώσει στην δημοσιότητα κατάλογο με περισσότερες από 170 υπογραφές στις οποίες δεν περιλαμβάνονται βουλευτές και περιφερειάρχες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει την δυναμική του απέναντι στους άλλους υποψηφίους.

Μάχη για την ημερομηνία των εκλογών

Η πρώτη αντιπαράθεση που προέκυψε μεταξύ των υποψηφίων ήταν για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τάσσεται υπέρ της άμεσης διεξαγωγής τους και προτείνει να έχουν γίνει το αργότερο μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, μια ημερομηνία με την οποία διαφωνούν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, που ζητούν περισσότερο χρόνο, προσδιορίζοντας τις εκλογές στις 15 Νοεμβρίου.

Συνεργάτες του Ευ. Μεϊμαράκη υποστηρίζουν πως η ΝΔ θα πρέπει να έχει αρχηγό απέναντι στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα πραγματοποιηθούν στη Βουλή και θα αφορούν μια σειρά από σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν πως οι εθνικές εκλογές έγιναν μέσα σε 25 μέρες, άρα οι εσωκομματικές εκλογές μπορούν να διεξαχθούν μέσα σε 15 μέρες. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2009 η προεκλογική εκστρατεία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα κράτησε 23 ημέρες.

Από την άλλη πλευρά, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας θέλουν περισσότερο χρόνο προκειμένου τα μέλη και οι ψηφοφόροι της ΝΔ να πληροφορηθούν για τις αλλαγές και τα σχέδια που προτείνει ο κάθε υποψήφιος για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Μάλιστα, συνεργάτες του πρώην υπουργού ανέφεραν χαρακτηριστικά «Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι λέμε. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν 15 Νοεμβρίου».


 
Top