Η υπόσχεση που δεν ...τηρήθηκε, εκπληρώθηκε από τον τραγικό πατέρα. Η ιστορία αφορά στην οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε πριν από μερικές ημέρες όταν μία 36χρονη Ρουμάνα και ο 17χρονος γιος της βρήκαν τραγικό θάνατο, πηγαίνοντας πρώτη μέρα στην εργασία τους, σε πτηνοσφαγείο στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Επισκοπής. Το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν έφυγε από την πορεία του, έπεσε σε λιόφυτο με συνέπεια μάνα και γιος να χάσουν ακαριαία την ζωή τους. Πίσω τους άφησαν ένα μικρότερο κορίτσι, ενώ στο άκουσμα της τραγωδίας κατέφθασε στο Ηράκλειο και ο πατέρας της οικογένειας, ο οποίος εργαζόταν στο εξωτερικό.

Η ασύλληπτη τραγωδία συνέβη τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου, στον επαρχιακό δρόμο Επισκοπής-Γαλίφας. Μόλις δύο ημέρες πριν ο 17χρονος και η μητέρα του είχαν επισκεφθεί κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Ο μικρός είχε δώσει λόγο να βαπτίσει ένα παιδάκι και αναζητούσε να αγοράσει ένα χρυσό σταυρό. Μαζί με την μητέρα του μπήκαν στο κατάστημα, βρήκαν ένα χρυσό σταυρό της αρεσκείας τους και ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια να τους τον κρατήσει μέχρι την Δευτέρα. «Αυτός μου αρέσει. Θα έρθω να τον αγοράσω μόνο να μου τον κρατήσετε».

Οι ημέρες πέρασαν, ο 17χρονος δεν εμφανίστηκε και η υπεύθυνη του κοσμηματοπωλείου θεώρησε ότι δεν τον ενδιέφερε η αγορά του και έτσι πούλησε τον σταυρό σε άλλο πελάτη που τον ζήτησε. Όμως μία τραγική έκπληξη την περίμενε όταν πριν δύο ημέρες μπήκε στο κατάστημα ένας κύριος.

Με δάκρυα στα μάτια της ζήτησε να δει τον σταυρό που είχε παραγγείλει ο γιος του. Της εξήγησε ότι την ημέρα που σκόπευε να τον αγοράσει, σκοτώθηκε σε τροχαίο. «Θέλω να αγοράσω τον ίδιο γιατί θα κάνω εγώ την βάπτιση που ήθελε ο γιος μου». Όταν άκουσε το δράμα του πατέρα η ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου «λύγισε»...

Πηγή: cretalive
 
Top