Οι καταγγελίες που έγιναν από τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου σχετικά με τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης Στρεφίου, ελέγχονται από τις Αρχές και ήδη έγιναν συλλήψεις σχετικά με την έναρξη του πανηγυριού τρεις ημέρες πριν από τα όσα καθορίζει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχ. Ολυμπίας. Αστυνομικοί μετέβησαν στο Στρέφι και στο χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης και συνέλαβαν την υπεύθυνη λειτουργίας τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σάββατο και είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο και σήμερα Κυριακή. Οι αστυνομικοί πήγαν τις απογευματινές ώρες στο χώρο και συνέλαβαν την υπεύθυνη διότι η υπεύθυνη του πανηγυρίου ως ανάδοχος είχε επιτρέψει τη λειτουργία στους μικροπωλητές και εμπόρους, νωρίτερα από τα όσα προβλέπει η απόφαση του ΔΣ Αρχ. Ολυμπίας για τις 12 Οκτωβρίου. Ωστόσο με προφορική εντολή Εισαγγελέως η υπεύθυνη αφέθηκε ελεύθερη και στις δύο περιπτώσεις.

Σε μια εποχή δύσκολη για την αγορά η λειτουργία της εμποροπανήγυρης σε δέκα αντί για πέντε ημέρες, με χαμηλές τιμές σε πολλά προϊόντα δημιουργεί ένα θέμα ανταγωνισμού, που έχει συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

“Όπως κάθε έτος, έτσι και φέτος πληροφορούμαστε από τον τοπικό τύπο ότι η εμποροπανήγυρις Στρεφίου θα αρχίσει την Παρασκευή 09/10/2015 και θα τελειώσει την 19/10/2015 (δέκα ημέρες διάρκεια) κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων σύμφωνα με τις οποίες η νόμιμη διάρκεια ορίζεται στις πέντε συναπτές ημέρες.(Ν.2323/95 και Ν.3190/2003) 
Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου καταγγέλλει εγγράφως στην Αστυνομία την άνω απαράδεκτη και παράνομη προ-έναρξη και παράταση , καθώς και πλήθος λοιπών παρανομιών όπως ׃
-η παράνομη και επικίνδυνη (σύμφωνα με την Δ.Ε.Η)εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση η οποία δεν είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς ηλεκτρικών εγκαταστάσεων .
-η ανεξέλεγκτη και άκρως επικίνδυνη στάθμευση των οχημάτων τα οποία ΄΄παρκάρουν΄΄ πάνω στην Εθνική Οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας και σε μήκος 1500 μέτρων με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος σοβαρού τροχαίου ατυχήματος αφού οι διερχόμενοι οδηγοί περνούν με υψηλές ταχύτητες από το συγκεκριμένο σημείο το οποίο και δεν ηλεκτροδοτείται .
-η εντελώς απαράδεκτη και χωρίς αδειοδότηση εγκατάσταση ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, την οποία επισκέπτονται μικρά παιδιά.
ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΑΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ?
Κύριοι,
Θα αντιλαμβάνεστε ότι καταστρατηγούνται Νόμοι εις βάρος της νόμιμης τάξης των Μικρομεσαίων Εμπόρων και εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών-επισκεπτών. 
 
Τέλος, παρακαλούμε όπως με την αρμοδιότητα σας και την παρέμβαση σας να επιληφτείτε και να σταματήσετε τις άνω ανεξέλεγκτες πράξεις που δεν δύναται να είναι υπεράνω Νόμων, ειδάλλως ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου θα προβεί κατά παντός υπευθύνου και όχι μόνο” αναφέρει η ανακοίνωση – καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου.

Πηγή: ilialive
 
Top