Στα όριά τους έχουν φθάσει οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, οι οποίοι υπέβαλλαν έγγραφη αναφορά στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Βασίλη Δημόπουλο, με το οποίο τον ενημερώνουν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ζητώντας να βρεθεί λύση.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με τον τρόπο που γίνεται αυτό σήμερα και δηλώνουν επί της ουσίας αδυναμία να καλύπτουν στις κλειστές εφημερίες όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου χωρίς να υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί.

Να ληφθούν αποφάσεις

Ο κ. Δημόπουλος ερωτηθείς για το θέμα ανέφερε ότι τη συγκεκριμένη αναφορά την απέστειλε ήδη στην 6η ΥΠΕ και τον διοικητή της, προκειμένου να ενημερωθούν για την υφιστάμενη κατάσταση και τις ενστάσεις των γιατρών και αναλόγως να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση του θέματος.

Mάλιστα ο κ. Δημόπουλος επισκέφθηκε την 6η ΥΠΕ, ωστόσο απουσίαζε ο κ. Γιαννόπουλος και δεν συναντήθηκαν, θα υπάρξει όμως νέα επίσκεψη εντός των επόμενων ημερών, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες σε επίπεδο διευθυντών του Νοσοκομείου Πύργου, αφενός για να συζητηθούν τα προβλήματα, αφετέρου για να υποβληθούν προτάσεις. Όπως είπε ο κ. Δημόπουλος, βάσει της καταγραφής που θα γίνει, θα προχωρήσει ο ίδιος στην διαμόρφωση υπομνήματος το οποίο θα αποσταλεί στην 6η ΥΠΕ για να χρησιμοποιηθεί ως μπούσουλας για τη διαμόρφωση του νέου υγειονομικού χάρτη στο Νομό Ηλείας.

Ανάλογη σύσκεψη επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη και στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ωστόσο λόγω απουσίας του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας θα οριστεί σε νέα ημερομηνία, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις από όλες τις υπηρεσίες, για να συμπεριληφθούν στο υπόμνημα που θα σταλεί στην 6η ΥΠΕ.

Πηγή: patrisnews
 
Top