Ένοχος για βιασμό κατά συναυτουργία και για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κρίθηκε από το Τριμελές Δικαστήριο ανηλίκων Ρεθύμνου ο 21χρονος για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη, το 2011.

Παρότι κρίθηκε ένοχος όμως, δεν θα φυλακιστεί αφού το δικαστήριο αποφάσισε επειδή τότε ήταν ανήλικος, να τους επιβληθούν μέτρα όπως η παροχή κοινωφελούς εργασίας 400 ωρών ετησίως στο Γηροκομείο Ρεθύμνου μέχρι την συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας του και μία συνεδρία μηνιαίως σε κέντρο ψυχικής υγιεινής του Ρεθύμνου για δύο χρόνια. Τα αναμορφωτικά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ μόλις εκδοθεί επίσημα η απόφαση.

Την απόλυτη ικανοποίηση για την απόφαση του Δικαστηρίου εξέφρασε, σύμφωνα με το flashnews.gr, ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, καθώς ο 21χρονος καταδικάστηκε και για τις δύο κατηγορίες, αν και, όπως είπε, η δεύτερη κατηγορία από κακούργημα (θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο) μετετράπη σε πλημμέλημα (απλή έκθεση σε κίνδυνο).

Από την πλευρά του ο 21χρονος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση των γονιών της άτυχης Στέλλας Ακουμιανάκη, ενώ ακολούθησαν οι καταθέσεις πολλών μαρτύρων κατηγορίας και ενός μάρτυρα υπεράσπισης. Υπενθυμίζεται ότι η 16χρονη Στέλλα πέθανε τη νύχτα της Ανάστασης του 2011, όταν μια αθώα βόλτα με τον 17χρονο κολλητό της κι έναν 23χρονο φίλο του κατέληξε σε ανείπωτη τραγωδία. Οι δύο νεαροί, αφού πρώτα είχαν διασκεδάσει με τη μαθήτρια σε μπαρ του Ρεθύμνου καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, στη συνέχεια φέρεται να την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία όπου και τη βίασαν.

Πηγή: lifo
 
Top