«Πήραμε εντολή από το κέντρο να παραμείνουμε σε απόσταση από το σημείο της δολοφονίας του Φύσσα. Ήμασταν οχτώ άτομα και οι άλλοι 50. Κατάλαβα από την εντολή που έλαβα ότι έπρεπε να μείνω μακριά και να δίνω εικόνα στο κέντρο».

Με αυτή την παραδοχή συνέχισε την κατάθεσή του στην δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Γιώργος Ρώτας, ο οποίος βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και είχε συλλάβει τον δολοφόνο, Γιώργο Ρουπακιά.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρώτας εξήγησε ότι ο δολοφόνος του 34χρονου μουσικού που σύμφωνα με τη μαρτυρία του «χτυπιόνταν» με το θύμα του, δεν έφερε κακώσεις στο σώμα του γιατί «προφανώς μπορεί να γνώριζε κάποια πολεμική τέχνη, ίσως πυγμαχία».

Ο μάρτυρας συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και σήμερα απαντά σε ερωτήσεις συνηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Μάλιστα, οι συνήγοροι του Π. Φύσσα, έχουν τοποθετήσει πάνω σε έναν πίνακα χάρτη της περιοχής όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.

Σκοπός είναι να διερευνήσουν επακριβώς πως κινήθηκαν όχι μόνο οι δράστες αλλά και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για να επέμβουν.

«Μας είπανε από το κέντρο ότι στη περιοχή βρίσκονταν περίπου πενήντα άτομα. Μου φάνηκε σοβαρό περιστατικό, γι' αυτό και πήγαμε να δούμε. Πάνω στη Τσαλδάρη συναντηθήκαμε και με την άλλη ομάδα Δίας. Οι χρυσαυγίτες ήταν διασκορπισμένοι κατά μήκος της οδού Μελά» είπε ο μάρτυρας και απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής κατέθεσε, ότι «το κέντρο μας έδωσε εντολή να να παραμείνουμε σε απόσταση από το σημείο της δολοφονίας».

Πολιτική Αγωγή: Είπατε πως όλοι αυτοί είχαν σιδηρογροθιές. Γι' αυτό και μόνο δεν θα έπρεπε να επέμβετε;
Απάντηση: Δεν μπορούμε να επέμβουμε οχτώ άτομα σε 50 άτομα. Δώσαμε την εικόνα στο κέντρο και μας είπανε να μείνουμε σε απόσταση και να δίνουμε ενημερώνουμε.
Πολιτική Αγωγή: Είπατε πως σας ενημέρωσαν από το κέντρο ότι άτομα του γνωστού χώρου συμπλέκονται με αναρχικούς. Ποιος είναι ο γνωστός χώρος που είπατε την άλλη φορά;
Απάντηση: Έτσι μας ενημερώσανε από το κέντρο
Πολιτική Αγωγή: Τους χρυσαυγίτες πώς τους λέτε;
Απάντηση: Άτομα της Χρυσής Αυγής.

Ο κ.Ρώτας απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτικής αγωγής ανέφερε πως από το σήμα που είχαν λάβει από το κέντρο, είχε σχηματίσει την εντύπωση πως κάτι θα γίνει με την καφετέρια, «ότι πάνε να σπάσουν το Κοράλι». Ο ίδιος ανέφερε πως είχαν την εντολή πως «όσα άτομα προσομοιάζουν με τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής να του προσαγάγουν».

Πολιτική Αγωγή: Πιάσατε κάποια άτομα της Χρυσής Αυγή;
Απάντηση: Εκείνη την ώρα δεν γνώριζε ακόμη το κέντρο ότι είχαμε φτάσει στο σημείο, γενικότερα το κέντρο είχε δώσει εντολή να κάνουμε προαγωγές γύρω γύρω από το σημείο
Πολιτική Αγωγή: Και δε βρέθηκε κανένας χρυσαυγίτης στο σημείο;
Απάντηση: Δεν μπορώ να πω για τις άλλες ομάδες συναδέλφων, η δικιά μου ομάδα δεν βρήκε κάποιον
Πολιτική Αγώγή: Πώς ήταν ο Φύσσας με το Ρουπακια όταν φτάνατε;
Απάντηση: Είδα ένα κουβάρι ανθρώπων, χτυπιόντουσαν
Πολιτική Αγωγή: Γιατί στο Ρουπακιά δεν διαπιστώθηκε κάκωση στο σώμα του, αφού χτυπιόντουσαν;
Απάντηση: Δεν τις έφαγε, ήταν καλός, δεν μπορώ να ξέρω, προφανώς μπορεί να γνώριζε κάποια πολεμική τέχνη, πυγμαχία.
Πολιτική Αγωγή: Είπατε ότι ρωτήσατε το Ρουπακιά τι έγινε; Τι σας είπε;
Απάντηση: Μου είπε ότι χτύπησε το Φύσσα, γιατί χτύπησε κάτι δικούς του
Πολιτική Αγωγή: Πείτε μας ξανά. Τι εντολή είχατε να φύγετε ή να παραμείνετε σε απόσταση από το σημείο;
Απάντηση: Από την εντολή που πήρα από το κέντρο κατάλαβα ότι έπρεπε να μείνουμε σε απόσταση.
Πολιτική Αγωγή: Γνωρίζετε αν υπήρχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ αποσπασμένοι στη φρουρά του βουλευτή και κατηγορούμενου Κούζηλου;
Απάντηση: Δε γνωρίζω

Οι τόνοι ανέβηκαν προς στιγμήν όταν συνήγορος της πολιτικής αγωγής ζήτησε από το μάρτυρα να αναγνωρίσει από φωτογραφία που συμπεριλαμβάνεται στο σκληρό δίσκο του φερόμενου ως πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη, τι κρατούν άτομα της Χρυσής Αυγής σε διάφορες δράσεις τους.

Απαντώντας ο κ. Ρώτας ανέφερε πως πρόκειται για ασύρματο, στοιχείο που στηρίζει , σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Άμεση ήταν η αντίδραση από την πλευρά της υπεράσπιση με τον Τ. Μιχαλόλια συνήγορο του κατηγορούμενου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, να σχολιάζει πως θα έπρεπε να να ζητηθούν φωτογραφίες και από τη δράση του ΠΑΜΕ.

πηγή: protothema
 
Top