Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει η ανάκληση-μαμούθ του γκρουπ της Volkswagen, μετά το… dieselgate, με το λογισμικό απόκρυψης ρύπων κατά τους ελέγχους των αρχών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας -το οποίο προέρχεται από έγκυρες πηγές μέσα από τα κεντρικά του Γερμανικού γκρουπ- οι εργασίες που θα γίνουν στα αυτοκίνητα που θα ανακληθούν θα διαρκούν περίπου μισή ώρα.

Πιο συγκεκριμένα στα diesel οχήματα, θα αντικατασταθεί το λογισμικό του εγκεφάλου με έναν νέο, το οποίο δε θα περιέχει το «πονηρό» λογισμικό. Παράλληλα σε κάποια από τα οχήματα θα αλλάξει και ο ψεκασμός του κινητήρα.

Το σημαντικότερο που προκύπτει από τις πληροφορίες μας -οι οποίες τονίζουμε πως είναι ανεπίσημες, οπότε και ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν- από τις παραπάνω αλλαγές, δε θα αλλάζει η εκπομπή ρύπων, σε ότι αφορά τουλάχιστον το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), που ενδιαφέρει την Ευρώπη και τη χώρα μας. Παράλληλα ανεπηρέαστη θα μείνει και η ιπποδύναμη των οχημάτων, διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι αυτή θα έπεφτε, για να πέσουν και οι ρύποι.

Μαθαίνουμε πως από την ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο αυτό, οι μηχανικοί του γκρουπ (όλων των εταιρειών: VW, Audi, SEAT, Skoda κλπ) δουλεύουν νυχθημερόν στην ανάπτυξη του νέου λογισμικού, το οποίο τώρα είναι στη φάση των τελικών δοκιμών.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ
 
Top