Σε πεζόδρομο θα μετατραπεί μετά την παράδοσή του, το τμήμα της Μητροπόλεως από Ανδρέου Λόντου μέχρι Παναγιωτοπούλων, ώστε να υποβληθεί σε 'τεστ' η προωθούμενη πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου του Αιγίου. Τη δήλωση αυτή έκανε μέσω του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ο οποίος είχε σύσκεψη επί του θέματος με τον εργολάβο του έργου και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ανδρέα Τσιγκρή, πραγματοποιώντας και αυτοψία.

Μέχρι το αργότερο στις 20 Οκτωβρίου το έργο θα έχει παραδοθεί το έργο και την εβδομάδα μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν και οι εργασίες στα μικρά παράπλευρα κομμάτια της Παναγιωτοπούλων και της Ι.Μεσσηνέζη, ενώ σύμφωνα με το Δήμαρχο, το τμήμα από Παναγιωτοπουλέϊκο μέχρι την Τράπεζα Πειραιώς θα ξεκινήσει λίγο αργότερα, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε πως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν ως έχουν μέχρι τις αρχές του νέου έτους, καθώς το τμήμα της Μητροπόλεως στο οποίο σήμερα εξελίσσονται οι εργασίες θα παραδοθεί δοκιμαστικά ως πεζόδρομος. “Θέλουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει, να το περπατήσει ο κόσμος για ένα χρονικό διάστημα και να διαπιστώσουμε πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει η πεζοδρόμηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης” σημείωσε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας: “Όταν τελειώσει η επικαιροποίηση της μελέτης που έχουμε ζητήσει από τον κ. Μηλιώνη, θα συζητήσουμε διεξοδικά το θέμα της πεζοδρόμησης, θα το θέσουμε σε διαβούλευση και σε καμία περίπτωση δεν θα πάρουμε μόνοι μας αποφάσεις. Ζούμε σε μια οργανωμένη κοινωνία κι έτσι θα λειτουργήσουμε, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και του εμπορικού κόσμου και των δημοτών”.

Πηγή: filodimos
 
Top