Μια υπόθεση βγαλμένη από σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας απασχόλησε τις Αστυνομικές Αρχές στην Δράμα, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια περίπτωση εκβιασμού σε βάρος ηλικιωμένου γιατρού.

Πρόκειται για 68χρονο που σύμφωνα με τις Αρχές έπεσε θύμα ληστείας κατ' εξακολούθηση από την ίδια του την γραμματέα, η οποία μάλιστα διέθετε και... γυμνές φωτογραφίες του, με τις οποίες και τον απειλούσε.

Του έριχνε υπνωτικά!

Σύμφωνα με την Αστυνομία που προχώρησε σε τρεις συλλήψεις το απόγευμα της Παρασκευής, όλα ξεκίνησαν όταν η 21χρονη γραμματέας από 1 Σεπτεμβρίου έριχνε επανειλημμένα στον καφέ του γνωστού γιατρού υπνωτικά χάπια.

Μετά, του έκλεβε τα ρούχα και τον φωτογράφιζε γυμνό ενώ έκλεβε διάφορα χρηματικά ποσά και χρυσαφικά από το ιατρείου του.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία του 68χρονου,

σύμφωνα με την οποία, το πρωί της Πέμπτης ένας 30χρονος άνδρας πήγε στο ιατρείο του,
όπου απαίτησε εκβιαστικά από αυτόν, να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, για να μη στείλει στη σύζυγό του φωτογραφίες, που τον απεικονίζουν γυμνό.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, συνελήφθησαν ένας 29χρονος και η 21χρονη, γραμματέας του 68χρονου, οι οποίοι εμφανίσθηκαν, την Παρασκευή το μεσημέρι, σε προγραμματισμένη συνάντηση σε σημείο της πόλης.

Εκεί παρέλαβαν από τον 68χρονο, το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ως προκαταβολή επί του συνολικού χρηματικού ποσού, που απαιτούσαν από αυτόν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο 29χρονος ζήτησε επίσης επιτακτικά από τον 68χρονο να καταθέσει, μέχρι την 18-9-2015, στο λογαριασμό της 21χρονης επιπρόσθετα το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης εντοπίσθηκε και συνελήφθη, λίγη ώρα αργότερα και ο 30χρονος.

Στα σπίτια των φερόμενων ως δραστών, καθώς και την κατοχή τους, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • 1 πλαστογραφημένη ιατρική συνταγή, την οποία, όπως προέκυψε, είχε κλέψει η 21χρονη στις 4 Σεπτεμβρίου από το ιατρείο του 68χρονου
  • 5 εκτυπώσεις φωτογραφιών, που απεικονίζουν τον 68χρονο
  • 1 φορητή συσκευή καταγραφής εικόνας και ήχου
  • 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • 1 usb stick
  • 2 DVD
  • 73 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων XANAX, STEDON και HIPNOSEDON
  • το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 800 ευρώ
  • 3 κινητά τηλέφωνα


Σημειώνεται ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας,
ενώ την προανάκριση κάνει η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

Πηγή: ThrakiToday
 
Top