Ολα συνέβησαν στο 2ο Δημοτικό σχολείο της περιοχής. Φαίνεται πως τα δύο παιδιά είχαν έντονη διαφωνία. Κάποιος είπε πως ο 17χρονος κορόϊδευε τον 15χρονο για την ομιλία του, άλλος πως ίσως υπήρχε και ένα κορίτσι ανάμεσά τους. Ο 15χρονος πήγε στο σπίτι του, πήρε την καραμπίνα του παππού του και πυροβόλησε τον 17χρονο. Ο μαθητής έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρίου, όπου εξέπνευσε λίγο αργότερα. Ο 15χρονος δήλωσε πως δεν ήθελε να τον σκοτώσει αλλά να τον εκφοβίσει. Δυστυχώς όμως συνέβη το μοιραίο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη, χθες (13-9-2015) το βράδυ, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, 15χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Επιπλέον, συνελήφθη και η 42χρονη μητέρα του δράστη για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Αναζητούνται ο 42χρονος πατέρας του και ο 39χρονος θείος του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, πλημμελούς φύλαξης και κατοχής, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, κυνηγετικού όπλου.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, προέκυψε ότι χθες (13-9-2015) στις 19.30 ώρα, στην Κάτω Αχαΐα, στον εξωτερικό χώρο σχολικού συγκροτήματος, ο 15χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, εναντίον του 17χρονου, για προσωπικές διαφορές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στη θωρακική και κοιλιακή χώρα. Ο τελευταίος υπέκυψε στα τραύματά του, λίγη ώρα αργότερα, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών « Παναγιά η Βοήθεια».

Από τις μέχρι τώρα έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης είχε προσωπικές διαφορές με τον 17χρονο, ενώ λίγο πριν το περιστατικό είχαν διαπληκτιστεί, με τον τελευταίο να προκαλεί σωματικές βλάβες στον 15χρονο.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 15χρονος πριν το περιστατικό, είχε μεταβεί στην οικία του 39χρονου θείου του, όπου αφαίρεσε το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, η άδεια κατοχής του οποίου έχει λήξει και με το αυτοκίνητο του θείου του μετέβη στο σχολικό συγκρότημα.

Κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κάλυκα φυσιγγίου, ενώ κατασχέθηκε και το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε ο 15χρονος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (14-9-2015) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας.


 
Top