Ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας μεγάλο αριθμό κατ' εξαίρεση προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο, σε υπουργεία, δήμους και άλλους φορείς, ενώ η κατάθεση νέω αιτήσεων για κατ' εξαίρεση προσλήψεις συνεχίζεται.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων ο προεδρεύων του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου συγκρότησε και δεύτερη επιτροπή για να εξετάζει τις αιτήσεις.

Ειδικότερα, για τους παιδικούς σταθμούς εγκρίθηκε η πρόσληψη και η ανανέωση συμβάσεων 7.030 ατόμων. Επίσης, το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Υγείας για στελέχωση των νοσοκομείων με γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς νοσηλευτές, αλλά και για την πρόσληψη αγροτικών γιατρών.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η πρόσληψη με δελτίο παροχής υπηρεσιών 50 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, 70 νοσηλευτών, 10 κοινωνικών λειτουργών, 10 ψυχολόγων και η πρόσληψη αριθμού αγροτικών ιατρών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δεκτό έγινε ένα ακόμα αίτημα του υπουργείου Παιδείας καθώς το ΣτΕ επέτρεψε να γίνουν αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού και συγκεκριμένα στο σχολείο της Ευρωπαϊκής Παιδείας και στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), ενώ επέτρεψε την πρόσληψη ωρομισθίων και αναπληρωματικών εκπαιδευτικών για αγγλόφωνα σχολεία του εξωτερικού και τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών-συζύγων υπαλλήλων διπλωματικών αρχών (πρεσβείες και προξενεία) στο εξωτερικό.

Ακόμη, το ΣτΕ επέτρεψε:

- Την πρόσληψη 165 ατόμων (βρεφονηπιοκόμοι και βοηθοί τους, προσωπικό καθαριότητας, κ.λπ.) για το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών του Δήμου Αθηναίων.

- Την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης 51 ατόμων για την κάλυψη λειτουργίας των Αστυνομικών Σχολών (μάγειροι, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, υδραυλικοί, κ.λπ.).

- Την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών για την Σχολή Εθνικής Άμυνας.

- Την πρόσληψη από το δήμο Σάμου 15 εργατών καθαριότητας με σύμβαση εργασίας 2 μηνών

- Την πρόσληψη 7 ατόμων (οδηγών και επιμελητών εισπράξεων) στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων.


 
Top