Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ηπείρου, η Εισαγγελία Ιωαννίνων άσκησε σήμερα Πέμπτη ποινική δίωξη σε πρώην βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του θανάτου του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως αναφέρουν οι ιστοσελίδες epiruspost και epirusgate, η δίωξη αφορά ασκήθηκε με την κατηγορία για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, ο πολιτικός των Χανίων, είχε παρέμβει στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του νεαρού συμπατριώτη τους.

Ο τότε βουλευτής της ΝΔ με δηλώσεις που είχε κάνει, είχε παραδεχθεί ότι τηλεφώνησε στη Σχολή, για άλλη περίπτωση σπουδαστή. Είχε αναφέρει πως παρενέβη, μετά από παράκληση των γονιών ενός μαθητή ο οποίος είχε ζωγραφίσει σε τοίχο της σχολής την Κρήτη και δίπλα είχε γράψει το όνομα του χωριού του, με αποτέλεσμα να απειλείται με αποβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσμα της προανάκρισης είναι η άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Κρητικού πρώην βουλευτή, ενώ ο φάκελος για την υπόθεση αυτή βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών.

Ο συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκη στα Ιωάννινα Δημήτρης Μπούκας, επιβεβαίωσε την άσκηση ποινικής δίωξης, αρνήθηκε όμως να μπει στη διαδικασία της ονοματολογίας, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση δεν βοηθάει σε τίποτα.

Ο κ. Μπούκας και οι συνεργάτες του παρακολουθούν από πολύ κοντά την εξέλιξη και του ποινικού μέρους της υπόθεσης και εκτιμούν ότι η πλήρης αλήθεια για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο τον 20χρονο Βαγγέλη, θα λάμψει στις δικαστικές αίθουσες.

Πηγή: tvxs
 
Top