Όπως όλοι γνωρίζουμε από την ημέρα που ανακηρύσσονται οι βουλευτικές εκλογές, απαγορεύονται οι προσλήψεις και οι μεταθέσεις υπαλλήλων στο δημόσιο, ενώ αντίθετα επιτρέπονται οι προσλήψεις, μεταθέσεις, κ.λπ. εφόσον προηγηθεί -σύμφωνα με το νόμο 2190/1994 – η προηγούμενη θετική γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως προς την αναγκαιότητα των προσλήψεων, μεταθέσεων, κ.λπ. κατά την προεκλογική περίοδο.

Έτσι οκτώ αιτήσεις για κατ' εξαίρεση προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο στο δημόσιο κι ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την πρόσληψη 32 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την κάλυψη αναγκών λόγω του κύματος των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα και 6 υπαλλήλων για το κέντρο υποδοχής μεταναστών της Λέσβου.

Ακόμη, το ίδιο υπουργείο ζητεί την πρόσληψη 17 δημοτικών αστυνομικών, όπως και την μετάταξη ενός υπαλλήλου.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ζητεί την αναστολή των πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς ωστόσο να καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο Εργασίας ζητεί την εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς όμως και πάλι να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ζητεί την πρόσληψη 51 υπαλλήλων με 8μήνες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου ζητεί την πρόσληψη 83 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Ο Δήμος Κισσάμου ζητεί την πρόσληψη 2 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών αναγκών.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ναυπλιέων ζητεί την πρόσληψη υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (11μηνη απασχόληση).

Τέλος, το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισίδωρος και Ραϋμόνδου Ντάνκαν ζητεί την άδεια για να προκηρύξει τη διαδικασία πρόσληψης καθηγητών χορού για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.


 
Top