Μία από κοινού πρωτοβουλία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστα Καζάκου αναμένεται να ανακουφίσει πολλούς συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να δώσουν χρήματα να πάνε στο θέατρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest, τις επόμενες μέρες που αναμένεται να ξεκινήσουν και οι καινούριες θεατρικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ, θα υπάρξει ένα ειδικό εισιτήριο που θα αποκαλείται «Θεωρικό», το οποίο θα προσφέρει ο Δήμος και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε συμπολίτες που λόγω των συνθηκών στη χώρα, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και να πληρώσουν ένα εισιτήριο για θέατρο.

Η κίνηση αυτή φανερώνει το ενδιαφέρον και την ευαισθησία τόσο του Δημάρχου όσο και του κ. Καζάκου. Ως γνωστό ο Δήμος Πατρέων μέσω και της Τράπεζας Τροφίμων που λειτουργεί με την Ιερά Μητρόπολη, έχει καταγεγραμμένη λίστα με πολίτες με οικονομικά προβλήματα στους οποίους και θα προσφερθούν στην πλειονότητα τους τα ειδικά αυτά δωρεάν εισιτήρια για την παρακολούθηση των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Την ίδια ώρα για τις 19 Οκτωβρίου προγραμματίζεται η έναρξη των παραστάσεων της «Μόμο», της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, για τα σχολεία ενώ ήδη περισσότερα από 64 σχολεία της Πάτρας, της Αχαΐας καθώς και 2 από Ναύπακτο και Αντίρριο έχουν δηλώσει συμμετοχή στο 2610 – 623 730. Όποια άλλα σχολεία ενδιαφέρονται να δουν την παράσταση θα πρέπει οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί τους να επικοινωνήσουν έγκαιρα για να βρουν διαθέσιμες ημερομηνίες.

Για το ευρύτερο κοινό η παιδική παράσταση «Μόμο» σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη θα αρχίσει την 1η Νοεμβρίου 2015.

Για το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου ή το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου 2015 προγραμματίζεται η πρεμιέρα της κεντρικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ «Η Ζωή του Γαλιλαίου» με τον Κώστα Καζάκο στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων.

Tάκης Μαρτάτος
 
Top