Νεώτερη ενημέρωση: Ο 15χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη.

Για την μητέρα του η οποία κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκου, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερη.

Νεώτερη ενημέρωση: Ο δικηγόρος του 15χρονου Χρήστος Τσόλκας δήλωσε ότι ανήλικος δράστης αποδίδει το κακό στο διαπληκτισμό που είχε λίγο νωρίτερα με το 17χρονο θύμα.

Ο 15χρονος ισχυρίζεται ότι ένιωσε εξευτελισμένος μετά τον μεταξύ τους καβγά από τον οποίο έφυγε ημίγυμνος, γιατί το θύμα του είχε σκίσει την μπλούζα.

'Εχει ομολογήσει την πράξη του, αλλά δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τι έγινε και παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο.


Νεώτερη ενημέρωση: Στον εισαγγελέα βρίσκεται αυτή την ώρα ο 15χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα τον Γιώργο Αλεξανδρόπουλο. Στο γραφείο του εισαγγελέα οδηγήθηκε και η μητέρα του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία. Η 42χρονη μητέρα του δράστη κατηγορείται για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Αναζητούνται ο 42χρονος πατέρας του και ο 39χρονος θείος του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, πλημμελούς φύλαξης και κατοχής, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, κυνηγετικού όπλου.


Nεώτερη ενημέρωση: Ο 15χρονος και ο 17χρονος ήταν γείτονες. Μάλιστα ο 17χρονος μαζί με την οικογένειά του είχαν μετακομίσει τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή. Οι δυο τους, σύμφωνα με φίλους και των δύο, περνούσαν πολύ χρόνο μαζί κι έκαναν παρέα. Μέχρι και λίγες ώρες πριν την τραγωδία, οι σχέσεις τους ήταν άριστες. Ο λόγος που μάλωσαν, με βάση τα όσα είπε ο 15χρονος στις αρχές κατά τη σύλληψή του, ήταν ότι ο ίδιος έβλεπε ερωτικά την 16χρονη αδελφή του 17χρονου.

Το φλερτ προς την αδελφή του ενόχλησαν το θύμα που το βράδυ της Κυριακής συνάντησε τον 15χρονο στην αυλή του 2ου δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα, αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Όπως είπε στο protothema.gr ξάδελφος του, 17χρονου, ο 15χρονος τη μοιραία ημέρα είχε στείλει μήνυμα στην αδελφή του θύματος και της ζητούσε να βγουν. Εκείνη αρνήθηκε, όμως, ο 15χρονος επέμεινε, ζητώντας της αυτή τη φορά να μη βγουν οι δυο τους, αλλά να κανονίσουν με τον αδελφό της και με άλλους φίλους. Μόλις ο 17χρονος ενημερώθηκε για το ότι ο φίλος του ενοχλούσε την αδελφή του τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να πάει να τον βρει στο σχολείο για να μιλήσουν. Έτσι κι έγινε.

Εντούτοις, οι δύο ανήλικοι μαθητές δεν τα βρήκαν δια του λόγου. Άρχισαν να φωνάζουν και να χτυπούν ο ένας τον άλλον. Όμως, η ένταση δεν έληξε εκεί. Λίγο μετά τον καβγά που σημειώθηκε περίπου στις 17:00-17:30, ο 15χρονος έφυγε εκνευρισμένος. Από εκεί κατευθύνθηκε προς το σπίτι του θείου του από όπου αργότερα άρπαξε την καραμπίνα του πατέρα του που ήξερε πως βρισκόταν εκεί.

Κατόπιν ο 15χρονος, αφού πήρε την καραμπίνα, επέστρεψε στο χώρο του σχολείου, όπου βρισκόταν ο 17χρονος, περίπου στις 19:30 με 20:00 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε ήταν που ο 15χρονος πυροβόλησε το θύμα από απόσταση 10 μέτρων, παρότι ο 17χρονος με το που τον είδε εξαγριωμένο και κρατώντας καραμπίνα άρχισε να τρέχει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μόνον όταν ο 17χρονος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, ο 15χρονος συνειδητοποίησε τι είχε κάνει. Σε κατάσταση σοκ και «παγωμένος» που είχε βάψει τα χέρια του με αίμα ο 15χρονος κοιτώντας το θύμα του που πάλευε να κρατηθεί στη ζωή έμεινε στο σχολείο μέχρι να έρθει η αστυνομία και να τον συλλάβει. Συγκλονιστικό της τραγικής υπόθεσης είναι το γεγονός ότι την ώρα που συνέβη το φονικό, στο σχολείο βρίσκονταν κι έπαιζαν πολλά παιδιά, ανάμεσά τους παιδάκια μόλις 4 ετών και μαθητές δημοτικού.

-Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών θα οδηγηθεί σήμερα ο 15χρονος μαθητής που πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα έναν 17χρονο επίσης μαθητή, στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα, το βράδυ της Κυριακής. Μαζί με τον ανήλικο θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και η 42χρονη μητέρα του, η οποία συνελήφθη από την Αστυνομία με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.

Από την Αστυνομία αναζητούνται επίσης, ο πατέρας του ανήλικου αλλά και ο θείος του 15χρονου, από τον οποίο πήρε την φονική καραμπίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος δράστης υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 17χρονο, αλλά να τον εκφοβίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δυο αγόρια είχαν εδώ και καιρό προσωπικές διαφορές και μάλιστα πριν από μερικές ημέρες, το θύμα είχε ξυλοκοπήσει τον δράστη σε καφετέρια του χωριού ύστερα από έντονο διαπληκτισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα «ενδιαφερόταν» για την αδελφή του 15χρονου.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το τραγικό περιστατικό, η οποία έχει ως εξής:

«Συνελήφθη, χθες (13-9-2015) το βράδυ, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, 15χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Επιπλέον, συνελήφθη και η 42χρονη μητέρα του δράστη για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Αναζητούνται ο 42χρονος πατέρας του και ο 39χρονος θείος του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, πλημμελούς φύλαξης και κατοχής, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, κυνηγετικού όπλου.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, προέκυψε ότι χθες (13-9-2015) στις 19.30 ώρα, στην Κάτω Αχαΐα, στον εξωτερικό χώρο σχολικού συγκροτήματος, ο 15χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, εναντίον του 17χρονου, για προσωπικές διαφορές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στη θωρακική και κοιλιακή χώρα. Ο τελευταίος υπέκυψε στα τραύματά του, λίγη ώρα αργότερα, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών « Παναγιά η Βοήθεια».

Από τις μέχρι τώρα έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης είχε προσωπικές διαφορές με τον 17χρονο, ενώ λίγο πριν το περιστατικό είχαν διαπληκτιστεί, με τον τελευταίο να προκαλεί σωματικές βλάβες στον 15χρονο.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 15χρονος πριν το περιστατικό, είχε μεταβεί στην οικία του 39χρονου θείου του, όπου αφαίρεσε το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, η άδεια κατοχής του οποίου έχει λήξει και με το αυτοκίνητο του θείου του μετέβη στο σχολικό συγκρότημα.

Κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κάλυκα φυσιγγίου, ενώ κατασχέθηκε και το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε ο 15χρονος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (14-9-2015) στον Εισαγγελέα.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας.»


 
Top