Συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη το Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ.Π. το οποίο ασχολήθηκε με την πολιτική, τους νόμους που ψηφίστηκαν, το προηγούμενο διάστημα και τις επιπτώσεις στο εμπόριο. Επίσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Ρώρος, ζήτησε να ανασταλεί η ιδιότητα του λόγω της υποψηφιότητας του με το ΣΥΡΙΖΑ, αίτημα που έγινε δεκτό.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Οι νόμοι:

• Των 100 δόσεων για χρέη στο δημόσιο και Ο.Α.Ε.Ε. έδωσε ανάσα στις χειμάζουσες επιχειρήσεις, περίπου 160 χιλ. ασφαλισμένοι δηλ. (περ. 50%) ρύθμισε τις οφειλές.

• Η κατάργηση της αυτοφώρου διαδικασίας για χρέη στο δημόσιο καθώς και ότι σταματά κάθε ποινική δίωξη ακόμα και αν υπάρχει Δικαστική απόφαση απαλλάσσει από το άγχος χιλιάδες μικρομεσαίους.

• Η αύξηση οφειλών στον Ο.Α.Ε.Ε. από 20 χιλ. σε 50 χιλ. για τους προς σύνταξη συναδέλφους έλυσε την «ομηρεία» τους. Τα μέτρα όμως που χρειάζεται η οικονομία και το εμπόριο για να ξεφύγει από το τέλμα της ύφεσης πρέπει να είναι πιο γενναία και τολμηρά.

1. Δημιουργία τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να γίνει διοχέτευση πόρων στην πραγματική οικονομία. Να διασφαλιστεί η πρόσβαση των επιχειρήσεων στις πηγές ρευστότητας λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πρόσφατες συστάσεις της Ε.Κ.Τ. για το καθεστώς των Ελληνικών συστημικών Τραπεζών.

2. Ψήφιση αναπτυξιακού νόμου, η χώρα οδεύει χωρίς αναπτυξιακό νόμο από τον Απρίλιο του 2014!!!. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα αποτελέσει ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης μέσω της ενίσχυσης της επενδυτικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

3. Αλλαγή φορολογικού πλαισίου που χαρακτηρίζεται από πληθώρα άνισων φορολογικών μεταχειρίσεων που πλήττουν υπέρμετρα τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

4. Ο.Α.Ε.Ε. έχει υψηλά ασφάλιστρα χωρίς ανταποδοτικότητα κ.α.

5. Ανεργία με προτεραιότητες σε συγκεκριμένες οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές για την ουσιαστική αντιμετώπιση τις ανεργίας.

6. Λειτουργία αγοράς (εκπτώσεις - προσφορές) Κυριακάτικη αργία (κατοχύρωση).
Αυτά τα αιτήματα πρέπει να συζητηθούν από τα πολιτικά κόμματα και να δοθούν πειστικές απαντήσεις.

Τέλος πριν την συνεδρίαση ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Ρώρος ζήτησε να ανασταλεί η ιδιότητα του λόγω της υποψηφιότητας του με το ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα έγινε αποδεκτό από το Δ.Σ. και εκπροσωπείται από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Μυλωνάκο και τον Γεν. Γραμματέα κ. Βαγενά."


 
Top