Μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα μπορεί να γίνεται στα Πρωτοδικεία η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό, η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε στις 28 Αυγούστου και έκτοτε «τρέχουν» οι προθεσμίες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Στο πλαίσιο αυτό, στις 6 Σεπτεμβρίου (την προσεχή Κυριακή) λήγει η προθεσμία των (9) εννιά ημερών, μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, για τη δήλωση του ονόματος και εμβλήματος των κομμάτων προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

- Λήγει η προθεσμία των (9) εννιά ημερών για την επίδοση των προτάσεων των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων στον πρόεδρο του κάθε αρμόδιου κατά τόπο Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

- Λήγει η προθεσμία των (9) εννιά ημερών για την επίδοση στον πρόεδρο του αρμόδιου Πρωτοδικείου και κατάθεση στην υπηρεσία τους της παραίτησης των δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων, στρατιωτικών κ.λπ. από τις θέσεις που αποτελούν κώλυμα εκλογιμότητας για να θέσουν υποψηφιότητα βουλευτή.

Επίσης την προσεχή Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών από τα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία. Επίσης λήγει η προθεσμία των (10) δέκα ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τον καθορισμό, από τους αντιπεριφερειάρχες της περιφερειακής ενότητας της έδρας κάθε νομού, των εκλογικών τμημάτων.

Στις 9 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία των (12) δώδεκα ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την επίδοση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου των δηλώσεων για την κατάρτιση των συνδυασμών των κομμάτων (των υποψηφίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας) και των βουλευτών Επικρατείας.

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων από το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου και σύμφωνα με τη νομοθεσία, λήγει η προθεσμία των (8) οκτώ πλήρων ημερών, ΠΡΙΝ από την ημέρα των εκλογών για την παράδοση από τα κόμματα στους αντιπεριφερειάρχες της περιφερειακής ενότητας της έδρας κάθε νομού των ψηφοδελτίων για τα κοινά εκλογικά τμήματα των εκλογικών περιφερειών, και την επόμενη μέρα η προθεσμία για την παράδοση από τα κόμματα, στους αντιπεριφερειάρχες της περιφερειακής ενότητας της έδρας κάθε νομού, των ψηφοδελτίων για τα ειδικά εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών.


 
Top