21:43 «‘Όλοι τους και μόνοι μας, μόνοι μας και όλοι τους και αυτή την φορά θα τους νικήσουμε. Θα είναι η τρίτη και καλύτερη. Οι τρείς βουλευτές δεν μας φτάνουν πάμε για τέσσερεις βουλευτές στην Αχαΐα. Μέχρι την Κυριακή χρειάζεται αγώνας σπίτι-σπίτι και χωρίο-χωριό για να πείσουμε αυτούς που αμφιταλαντεύονται.», με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του από την πλατεία Γεωργίου ο Αλέξης Τσίπρας.

21:39 Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ανέλαβε δεσμεύσεις για την λιμενική ζώνη όσο, την επέκταση του προαστιακού αλλά και για την άρδευση της Δυτικής Αχαΐας από το Φράγμα του Πηνειού. Αναλυτικά σημείωσε:

"Είχα έρθει στην πόλη σας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είχα δεσμευτεί ότι θα αποδώσουμε το θαλάσσιο μέτωπο στην πόλη.

Η κυβέρνησή μας ξεκίνησε να κάνει τη δέσμευση αυτή πράξη.

Με το προσχέδιο συμφωνίας που είναι σε διαβούλευση, αίρεται η παραχώρησή του από το ΤΑΙΠΕΔ και τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών και παραχωρείται οριστικά στο Δήμο Πάτρας.

Σας διαβεβαιώνω σήμερα ότι ο χώρος αυτός θα είναι, δημόσιος χώρος, κοινόχρηστος, θα ανήκει στους Πατρινούς και μόνο δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί, δεν πρόκειται να πουληθεί, δεν πρόκειται να εμπορευματοποιηθεί.

Επίσης σχεδιάζουμε την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου Ρίου-Πάτρας στη διαδρομή Ψαθόπυργου-Κάτω Αχαΐας, πάνω στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή.

Η απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη και η σύνδεσή της με τις παράλιες περιοχές έως την Κάτω Αχαΐα δημιουργούν από μόνες τους συνθήκες αντιστροφής του μαρασμού και της απο-ανάπτυξης στην οποίαν είχαν καταδικάσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις αυτήν την πόλη.
Δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης για όλη την Πάτρα.

Παράλληλα, θα υλοποιήσουμε το πάγιο αίτημα της περιοχής της Δυτικής Αχαΐας για την άρδευση από το φράγμα του Πηνειού.

Είναι έργο χαμηλού κόστους, που θα συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της περιοχής, με αιχμές τον πρωτογενή τομέα και την αύξηση της απασχόλησης.

Επίσης, θα συνδέσουμε το Πανεπιστήμιο και το Επιστημονικό Πάρκο με την τοπική οικονομία, ώστε να υπάρχει διάχυση της καινοτομίας και επιχειρηματική και παραγωγική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας. Το πανεπιστήμιο το υποβάθμισαν συνειδητά οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εμείς θέλουμε να το αναβαθμίσουμε και να γίνει κέντρο νεανικής επιχειρηματικότητας και τεχνολογιών."

21:30 "Υψώσαμε τείχος στις μαζικές απολύσεις και στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας. Σπάσαμε το λουκέτο της ΕΡΤ. Αρχίσαμε να βάζουμε χέρι στους ολιγάρχες της διαπλοκής και σε όσους γεμίζουν τις λίστες της φοροδιαφυγής. Με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες και τις πρώτες καμπάνες για τους καταγεγραμμένους στις λίστες των διαπλεκόμενων φοροφυγάδων, που ήταν μόνο η αρχή."

21:27 "Την Κυριακή ψηφίζουμε για την ζωή μας και δεν αφήνουμε την Ελλάδα σε όλους όσοι την χρεοκόπησαν. Την 21η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουμε την διακυβέρνηση της χώρας για σταθερή πορεία προς το αύριο, για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, για να συνεχίσουμε το έργο της 7μηνες άνοιξης για τον ελληνικό λαό και για να ανοίξουμε νέους δρόμους για το λαό", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

21:22 Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βρήκαμε άδεια τα ταμεία τον Φλεβάρη σε κατάσταση ασφυξίας καθώς σε συνεννόηση οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης έκλεισαν τια κάνουλες.

Προσπάθησαν να μας ρίξουν αλλά σταθήκαμε όρθιοι και διαπραγματευτήκαμε σκληρά. Είχαν σχέδιο να δεχθούμε μια κακή πρόταση ή να αφήσουμε το οχυρό της μάχη για τα συμφέροντα του λαού μας. Αποφασίσαμε να βάλουμε τον ίδιο το λαό στο τραπέζι της διαπραγμάτευση.

Νόμιζαν ότι είχαν ξεμπλέξει μαζί μας και συσπειρώθηκαν όλοι εναντίον μας, το παλιό κατεστημένο, τα ΜΜΕ, οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να πείσουν το λαό να ψηφίσει ΝΑΙ έβαλαν στα σπίτια σας τους εκβιασμούς από τα ΜΜΕ και τις κλειστές τράπεζες που οι ίδιοι έκλεισαν, και τότε οι δημοσκοπήσεις έλεγαν ότι προηγείται το Ναι αλλά το Όχι κέρδισε με 24 μονάδες.

Μόνο τότε κατάλαβαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια φωτοβολίδα. Τότε κατάλαβαν ότι δεν είναι εύκολο να ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και το λαό μας. Όσα δεν κατάφεραν με το δημοψήφισμα το προσπάθησαν πάλι την 12η Ιουλίου οπότε και μας είχαν στήσει την παγίδα του Grexit, απέτυχαν όμως και τότε.

Και τώρα λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχων όμως η «τρίτη είναι και η φαρμακερή». Ο ΣΥΡΙΖΑ είστε όλοι εσείς, χωρίς εσάς δεν υπάρχουμε».

21:02 Ξεκίνησε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Γεωργίου. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους Αχαιούς ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Σήμερα εδώ από την πλατεία Γεωργίου δώσατε το μήνυμα της νίκης.

Αυτή η συγκέντρωση είναι αντάξια της Πάτρας των μεγάλων δημοκρατικών παραδόσεων, είναι το δικό σας μεγάλο όχι του παλιού καθεστώτος. Αυτούς που διώξατε από την πόρτα τα Γενάρη δε θα επιτρέψουμε να γυρίσουν από το παράθυρο τώρα. Στις κάλπες της Κυριακής θα ψηφίσουμε πάλι Όχι, στο πιο παλιό από το παλιό που είναι ο κ. Μεϊμαράκης και η ΝΔ. Όχι στην Ελλάδα της συντήρησης και της ολιγαρχίας.

Όποιος απέχει από τις εκλογές ουσιαστικά γέρνει την πλάστιγγα, χωρίς να το θέλει, στην άλλη πλευρά, είναι σαν να ψηφίζει υπέρ της συντηρητικής παλινόρθωσης».

20:55 Έφθασε πριν από λίγο στην πλατεία Γεωργίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και συνθήματα από τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους. Να σημειωθεί ότι λόγω, της συγκέντρωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπή στην οδό Κορίνθου από το ύψος της Γούναρη

20:15 - Καθ΄οδόν για την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπραςμ ο οποίος όπως λένε πληροφορίες μόλιες πέρασε από το Κιάτο. Στην πλατεία έχει συρρεύσει πλήθος κόσμου και γνωστών στεκεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

- Ξεκινάει σε λίγη ώρα η ανοικτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. ήδη στην πλατεία είναι συγκεντρωμένοι οπαδοί με σημαίες και συνθήματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει ισχυρή εντολή διακυβέρνησης με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να επαναλάβει ότι το δίλημμα της Κυριακής είναι η Ελλάδα των πολλών ή η Ελλάδα των λίγων.








 
Top