Στη Δικαιοσύνη και κάθε αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό, για αναζήτηση τυχόν ευθυνών, θα αποδοθούν τα ευρήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Π.Δ.Ε., σχετικά με το έργο της Μικρής Περιμετρικής Πατρών, όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Είπε επίσης οτι ξεκινουν και παλι απο Πεμπτη οι εργασιες στη μικρη περιμετρικη.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, με αφορμή το «άνοιγμα» του συγκεκριμένου έργου, συνέταξε τεχνική έκθεση, σύμφωνα με τις οποίες παρουσιάζονται σημαντικά ευρήματα.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά από το άνοιγμα του έργου της μικρής περιμετρικής έκανε επιτόπιους ελέγχους, και εκθέσεις με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή εκ των οποίων προέκυψαν ότι υπάρχουν ευρήματα στατικότατος και ασφάλειας του έργου».

Τα ευρήματα και από τις δύο εκθέσεις θα απευθυνθούν προς οποιονδήποτε ελεγκτικό μηχανισμό, όπως και στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση οικονομικής ζημίας του Δημοσίου και αναζήτηση ευθυνών.

«Εξαρχής είχα πει πως το έργο αυτό με ενδιαφέρει, καθώς θα λύσει ένα μείζον πρόβλημα των Πατρινών και όσων διέρχονται από την αχαϊκή πρωτεύουσα, το κυκλοφοριακό. Μάλιστα είχα δεσμευτεί για τη διερεύνηση των προβλημάτων και τυχόν παρατυπιών που παρουσιάστηκαν τα δέκα προηγούμενα χρόνια μέχρι να ξεκινήσει και πάλι η εργολαβία»

Ο κ. Κατσιφάρας μάλιστα διευκρίνισε ότι τα συγκεκριμένα σημεία έχουν ήδη ολοκληρωθεί πριν παραληφθεί το έργο από την Περιφέρεια.

«Τώρα επιτέλους, που ανοίχθηκε το έργο μπορούμε και εμείς να διερευνήσουμε πλήρως το θέμα της Μικρής Περιμετρικής Πατρών. Ήδη υπάρχουν ευρήματα που θα αποδοθούν στις αρμόδιες Αρχές».

«Οφείλω να διασφαλίσω για την Περιφέρειά μας και για τους συμπολίτες μας πλήρη διαφάνεια και ορθή διαχείριση σε κάθε έργο που γίνεται, σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας και αυτό πράττω».

Ο Περειφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επισήμανε οτι πλέον θα υπάρξει προσφυγή στην Δικαιοσύνη, αφού η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο φθάνει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

«Απευθύνεται πλέον η Περιφέρεια στη δικαιοσύνη γιατί υπάρχει ζημία κατά του δημοσίου ύψους 2 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν ελλείψεις και αστοχίες υλικών».




 
Top