Στη σκιά του φρικτού τέλους του βιβλίου της ζωής της 48χρονης θυγατέρας του Στέλιου Παπαθεμελή -όταν εκείνη πριν περίπου ένα μήνα γλίστρησε από το μπαλκόνι του σπιτιού της, την ώρα που προσπαθούσε να φτιάξει το κοντάρι της σημαίας έχασε την ισορροπία της και βρέθηκε στο κενό – η οικογένειά της άτυχης γυναίκας, συγγενείς, φίλοι αλλά και απλοί άνθρωποι που είχαν την ευκαιρία είτε να τη γνωρίσουν είτε να πληροφορούνται κατά καιρούς τη δράση της σε επίπεδο προσφοράς και φιλανθρωπίας προσπαθούν ακόμη μουδιασμένοι να συνειδητοποιήσουν το τραγικό της τέλος.

Η είδηση προκαλεί σοκ.

Η γλυκιά και χαμογελαστή κόρη του κορυφαίου πολιτικού άντρα Στέλιου Παπαθεμελή δε ζει πια. Ο προχωρημένης ηλικίας αλλά πάντα ψύχραιμος πατέρας ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του προσπαθεί να βρει δύναμη, να κρατήσει τα δάκρυα που τρέχουν χωρίς τέλος και να συνειδητοποιήσει πως θα ζει πια εκείνος, η σύζυγος του και η άλλη του κόρη λαβωμένοι όπως λέει χαρακτηριστικά με μία πληγή που δε θα μπορέσει ο χρόνος να την επουλώσει ποτέ…

Σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο κ. Παπαθεμελής θα πει πως το κενό που υπάρχει πλέον στη ζωή και την καθημερινότητά του μεγαλώνει συνεχώς: «Κάθε μέρα, κάθε ώρα που περνά, κάθε δευτερόλεπτο που τρέχει μου λείπει πιο πολύ το παιδί μου, μου λείπει η Λένα μου είμαι χαμένος δε ξέρω, δε νομίζω ότι μπορεί κανείς όλο αυτό να το διαχειριστεί.

Κοιτάζω τη γυναίκα μου από τη μια, την άλλη μου κόρη. Μιλάμε με σιωπές, με μάτια που δε σταματάνε να είναι υγρά, με πόνο που σφαγιάζει τα σωθικά μας. Με εκείνη να έχει φύγει τόσο άδικα και πρόωρα από κοντά μας…». Στην κηδεία της κόρης του θα μοιάζει σα να έχει χαθεί, σα να είναι κάπου παγιδευμένος σε κινηματογραφικά καρέ μίας ζωής με την αγαπημένη του κόρη να ξεθωριάζει ως εικόνα φτάνοντας στο σήμερα.

Για το κ. Παπαθεμελή η εικόνα αυτή όμως δε θα μπορέσει να σβήσει, ξέρει καλά ότι τους ανθρώπους μας τους ξεχνάμε μόνο όταν ξεχάσουμε το άρωμά τους, τη μυρουδιά τους. Η γυναίκα του καταρρακωμένη, απαρηγόρητη με σοβαρά προβλήματα να επιδεινώνουν την ήδη ταλαιπωρημένη της υγεία προσπαθεί να αντλήσει δύναμη, να αποχαιρετήσει το παιδί της ενώ το χέρι της κρατά η άλλη της κόρη η Αγγελική.

Η φωνή του κ. Στέλιου Παπαθεμελή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βγαίνει με δυσκολία ακούς τις βαριές του ανάσες που προσπαθούν να γίνουν συλλαβές και να περιγράψουν αυτό που εκείνος βιώνει…

Πηγή: 7imeres
 
Top