Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα ανακοίνωσε, μετά το τέλος του αγώνα με την Λετονία, ο Βασίλης Σπανούλης.

«Ηρθε η ώρα να σταματήσω από την Εθνική ομάδα. Ο κύκλος μου στην Εθνική έκλεισε. Κατάφερα να προσφέρω αρκετά πράγματα. Έζησα με τα υπόλοιπα παιδιά, χαρές, λύπες και διακρίσεις, αλλά ήρθε η ώρα να σταματήσω. Είμαι περήφανος και συναισθηματικά φορτισμένος. Είμαι από 17 ετών στις εθνικές ομάδες. Αυτά έχει η ζωή του αθλητή. Είμαι περήφανος που φόρεσα τη φανέλα της», είπε ο 33χρονος παίκτης.

Με τη σημερινή ο Σπανούλης έφτασε τις 143 συμμετοχές με την εθνική ομάδα με την οποία έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2004. Έχει σημειώσει σε αυτές τις συμμετοχές συνολικά 1.476 πόντους και έχει πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ το 2005, το αργυρό στο Μουντομπάσκετ 2006 και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ 2009.

Νωρίτερα με αυτή την τελευταία συμμετοχή του Σπανούλη που πέτυχε 16 πόντους η Εθνική νίκησε με 97-90 τη Λετονία, εξασφάλισε το εισιτήριο για τους προολυμπιακούς και ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ. Η Εθνική κατάφερε να γυρίσει διαφορά 17 πόντων υπέρ των Λετονών.



Πηγή: lifo
 
Top