Πως θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα; Θα είναι κατάλληλο για καλοκαιρινές εξορμήσεις στις παραλίες και σε ποιες περιοχές υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικού χαρακτήρα μπόρες-σποραδικές καταιγίδες ;

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια, καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ νωρίς το πρωί θα σημειώνονται βροχές-καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη αλλά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Γρήγορα μέσα στην ημέρα θα σταματήσουν οι βροχές σε αυτές τις περιοχές και θα εντοπίζονται πρόσκαιρα στις Σποράδες και πιθανόν στην Χαλκιδική.

Η υπόλοιπη Ελλάδα θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα που θα δώσουν εκ νέου νέες μπόρες-καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη(ορεινότερες περιοχές).

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος σε όλη την χώρα με ηλιοφάνεια καλή διαύγεια και ορατότητα λόγω των βορειοδυτικών ανέμων και λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μπόρες στα ορεινά τμήματα της Πίνδου-Μακεδονίας-Θράκης αλλά και στην κεντρική ορεινή Πελοπόννησο-ορεινή Κρήτη(μικρή πιθανότητα).

πηγή: tlife
 
Top