Συγκινητική ήταν η υποδοχή του μικρού Διονύση από το προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» «Έφυγα γιατί δεν ήθελα πια να είμαι στο νοσοκομείο», είπε ο 11χρονος Διονύσης στις νοσηλεύτριες όταν εκείνες τον ρώτησαν γεμάτες καλοσύνη γιατί αποφάσισε να φύγει από το θάλαμό του.

Το θρίλερ της εξαφάνισης του 11χρονου Διονύση έλαβε την Πέμπτη τέλος και έτσι ο ανήλικος επέστρεψε στο νοσοκομείο, όπου βρισκόταν μετά από εισαγγελική παραγγελία. Δίπλα του βρίσκονται αποκλειστικές νοσοκόμες και εθελοντές, ενώ θέμα ωρών είναι να πάρει εξιτήριο και να μεταφερθεί σε δομή πρόνοιας.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το huffingtonpost.gr, συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την επιστροφή του στο θάλαμο με τις νοσηλεύτριες να του λένε:

«Διονυσάκη εμείς σ’ αγαπάμε. Ωραία δεν παίζαμε μαζί; Γιατί ήθελες να φύγεις;». Ο 11χρονος τις κοιτούσε ήρεμος, λιγομίλητος, σχεδόν τρομαγμένος.

Μαζί με το Διονύση στη ψυχιατρική κλινική μεταφέρθηκαν χθες άλλα τέσσερα παιδάκια –κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας- με τους γιατρούς να επισημαίνουν ότι «το νοσοκομείο δεν είναι φυλακή.

Τα ανήλικα δεν πρέπει να νοσηλεύονται εδώ για καιρό αλλά να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις και να μεταφέρονται σε δομές πρόνοιας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παιδιά στο Παίδων που κλείνουν ακόμα και έξι μήνες νοσηλείας. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα εξαφανιστούν; Θέλουν να εκφραστούν, να παίξουν».

Την Πέμπτη, ο 11χρονος εντοπίστηκε μετά από συνεργασία της θείας του, η οποία φέρεται να θορυβήθηκε από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τη γυναίκα που είχε επισκεφτεί το Διονύση στις 30 Αυγούστου 2015 στο νοσοκομείο λίγη ώρα πριν την εξαφάνισή του.

Η Ασφάλεια ήρθε σε επικοινωνία μαζί της και τότε κλείστηκε ραντεβού στην πλατεία Αττικής για την παράδοσή του.

Η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν άρπαξε εκείνη τον ανήλικο αλλά ότι ο Διονύσης έφυγε μόνος του από το θάλαμό του και πήγε στο σπίτι του παππού του στο Κιάτο, όπου και διέμενε αυτές της ημέρες.

Το παιδί, πάντως, ήταν καλά στην υγεία του, μεταφέρθηκε αρχικά στο Τμήμα Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ και κατόπιν στο «Παίδων».


 
Top