Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στο εμιράτο του Ντουμπάι, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πρωτότοκου πρίγκιπα. Ο Σιχ Ρασίντ, ήταν αδελφός του εστεμμένου πρίγκιπα του Ντουμπάι, Χαμντάν, του πιο περιζήτητου γαλαζοαίματου στον κόσμο.

Ο Σιχ Ρασίντ μπιν Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, όπως ήταν το πλήρες όνομα του, που αποφοίτησε από τη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst της Βρετανίας το 2002, πέθανε το Σάββατο το πρωί από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 33 ετών.

Ηταν ο μεγαλύτερος γιος του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ο οποίος είναι ο κυβερνήτης του Ντουμπάι, αλλά και αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Σήμερα, έχασα τον καλύτερο μου φίλο και σύντροφο της παιδικής μου ηλικίας, τον αγαπητό μου αδελφό Ρασίντ. Θα μας λείψεις» δήλωσε ο Χαμνταν μπιν Μοχάμεντ αλ Μακτούμ, που θεωρείται ο πιο περιζήτητος πρίγκιπας στον κόσμο.

Ο πρόεδρος Σικχ Καλίφα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ και την οικογένεια Αλ Μακτούμ.

«Ο Θεός να ευλογεί τον νεαρό άνδρα που πέθανε. Ανήκουμε στον Αλλάχ και σ 'Αυτόν θα επιστρέψουμε» δήλωσε εμφανώς καταβεβλημένος ο σεΐχης του Ντουμπάι.

Θα γίνουν προσευχές στο τέμενος Zαμπίλ το Σάββατο το βράδυ και στη συνέχεια θα ταφεί στο νεκροταφείο Ουμ Χαρίρ στο Μπουρ Ντουμπάι.

Ο Σιχ Ρασίντ ήταν γνωστός για την αγάπη του για τα άλογα και μεγάλος φαν του ποδοσφαίρου, με δύο χρυσά μετάλλια στην ιππασία σε αγώνες αντοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ασίας το 2006.


 
Top