Συγκινητική ήταν η υποδοχή του μικρού Διονύση από το προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

«Έφυγα γιατί δεν ήθελα πια να είμαι στο νοσοκομείο», είπε ο 11χρονος Διονύσης στις νοσηλεύτριες όταν εκείνες τον ρώτησαν γεμάτες καλοσύνη γιατί αποφάσισε να φύγει από το θάλαμό του.

Το θρίλερ της εξαφάνισης του 11χρονου Διονύση έλαβε χθες τέλος και έτσι ο ανήλικος επέστρεψε στο νοσοκομείο, όπου βρισκόταν μετά από εισαγγελική παραγγελία. Δίπλα του βρίσκονται αποκλειστικές νοσοκόμες και εθελοντές, ενώ θέμα ωρών είναι να πάρει εξιτήριο και να μεταφερθεί σε δομή πρόνοιας.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την επιστροφή του στο θάλαμο με τις νοσηλεύτριες να του λένε: «Διονυσάκη εμείς σ’ αγαπάμε. Ωραία δεν παίζαμε μαζί; Γιατί ήθελες να φύγεις;». Ο 11χρονος τις κοιτούσε ήρεμος, λιγομίλητος, σχεδόν τρομαγμένος. Μαζί με το Διονύση στη ψυχιατρική κλινική μεταφέρθηκαν χθες άλλα τέσσερα παιδάκια –κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας- με τους γιατρούς να επισημαίνουν ότι «το νοσοκομείο δεν είναι φυλακή. Τα ανήλικα δεν πρέπει να νοσηλεύονται εδώ για καιρό αλλά να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις και να μεταφέρονται σε δομές πρόνοιας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παιδιά στο Παίδων που κλείνουν ακόμα και έξι μήνες νοσηλείας. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα εξαφανιστούν; Θέλουν να εκφραστούν, να παίξουν».

Την Πέμπτη, ο 11χρονος εντοπίστηκε μετά από συνεργασία της θείας του, η οποία φέρεται να θορυβήθηκε από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τη γυναίκα που είχε επισκεφτεί το Διονύση στις 30 Αυγούστου 2015 στο νοσοκομείο λίγη ώρα πριν την εξαφάνισή του. Η Ασφάλεια ήρθε σε επικοινωνία μαζί της και τότε κλείστηκε ραντεβού στην πλατεία Αττικής για την παράδοσή του.

Η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν άρπαξε εκείνη τον ανήλικο αλλά ότι ο Διονύσης έφυγε μόνος του από το θάλαμό του και πήγε στο σπίτι του παππού του στο Κιάτο, όπου και διέμενε αυτές της ημέρες. Το παιδί, πάντως, ήταν καλά στην υγεία του, μεταφέρθηκε αρχικά στο Τμήμα Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ και κατόπιν στο «Παίδων»

Η δραματική περιπέτεια του Διονύση

Το μικρό αγόρι είχε μια δραματική περιπέτεια στις 4 Αυγούστου στον καταυλισμό ΡΟΜΑ που διέμενε υπό την κηδεμονία του παππού και της γιαγιάς του στον Κόρυβο Γαστούνης Ηλείας, καθώς η μητέρα του είναι φυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο μικρός κάποια στιγμή διέφυγε της προσοχής των παππούδων του και μπήκε στο αγροτικό αυτοκίνητο του θείου του. Εκεί άρχισε να περιεργάζεται τα διάφορα χειριστήρια παίζοντας, με αποτέλεσμα να λύσει κατά λάθος το χειρόφρενο και καθώς το όχημα ήταν σταθμευμένο στην κορυφή μίας κατηφόρας, να φύγει πίσω με ταχύτητα.

Εντελώς ακυβέρνητο το αγροτικό κατέληξε δίπλα από μία καφετέρια, όπου έπαιζε η μόλις 14 μηνών ξαδέρφη του 11χρονου, την οποία παρέσυρε και σκότωσε ακαριαία, τραυματίζοντάς της θανάσιμα στο κεφάλι.

Ο μικρός συνελήφθη μαζί με τον παππού και την γιαγιά του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε βάρος του παππού του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ η γιαγιά του αφέθηκε ελεύθερη.

Λόγω της ηλικίας του παιδιού, των ειδικών κοινωνικών συνθηκών που ζει και υπό τον φόβο βεντέτας μεταξύ των οικογενειών των Αθίγγανων, η εισαγγελέας διέταξε τον προσωρινό εγκλεισμό του στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, έως την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πηγή: huffingtonpost
 
Top