Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις της εταιρείας, η Airfasttickets φαίνεται τελικά ότι σφραγίστηκε από τις αρμόδιες Αρχές.

Οι επίσημες σελίδες της εταιρείας, αλλά και οι σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Emea.gr, οι εργαζόμενοι στην Airfasttickets έχουν συγκεντρωθεί σε ένα από τα γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά κάνοντας επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Η Airfasttickets, ξεκινώντας από μια ιδέα που "γεννήθηκε" εν πτήση και σχεδιάστηκε σε μια χαρτοπετσέτα από τον Νικόλαο Κοκλώνη, ιδρύθηκε πριν από 6 χρόνια στον Πειραιά με όραμα τη συνεχή ανάπτυξη και κατάφερε να γίνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην παγκόσμια αγορά των online τουριστικών κρατήσεων.

Το 2013 είχε καθαρά έσοδα 30.000.000 ευρώ, με τα κέρδη EBITDA να κινούνται στα επίπεδα των 2.000.000 ευρώ, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσίασε αύξηση πωλήσεων που πλησίασε το 2.000%.

Μόλις πέρυσι ωστόσο η ΙΑΤΑ απέβαλε την εταιρεία, για χρέη 14 εκ. ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, 22 εκ. στη Γερμανία και 9 εκ. ευρώ στην Ελλάδα.

Κατά της Airfasttickets έχουν προσφύγει οι περισσότεροι ηλεκτρονικοί πράκτορες εισιτηρίων της Ελλάδας (pamediakopes.gr, viva.gr, airtickets.gr και travelplanet24.com) με την κατηγορία του αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς την κατηγορούν ότι πουλάει εισιτήρια όχι απλώς κάτω από το κόστος της χονδρικής, αλλά και κάτω από τον φόρο και τα τέλη.

Πηγή: lifo
 
Top