Εδώ και λίγες μέρες στην παραλία στο Λαμπίρι, μία από τις ωραιότερες και καθαρότερες της Αχαΐας, επικρατεί μία ψιλοαναστάτωση στους λουόμενους που οφείλεται σε ισχυρισμούς για ένα παράξενο θαλάσσιο πλάσμα.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν συγκεχυμένες ενώ και ο αξιωματικός στο Υπολιμεναρχείο Αιγίου με το οποίο επικοινώνησε το thebest, δήλωσε άγνοια και πως δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψη του και δεν έχει γίνει μέχρι ώρας κάποια καταγγελία για το θέμα.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από δύο διαφορετικές πηγές και μάλιστα από την συγκεκριμένη περιοχή, οι λουόμενοι στο Λαμπίρι και στην ευρύτερη παραλία έχουν τρομάξει από την παρουσία ενός παράξενου ψαριού ή θαλάσσιου όντος που όπως λένε θυμίζει φίδι με μεγάλο μάλιστα κεφάλι.

Όπως λέγεται, το θαλάσσιο ον που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σε μήκος φτάνει το ενάμιση με δύο μέτρα τρόμαξε και ψαράδες που έχουν τα πλεούμενα τους στο σημείο και βγαίνουν για ψάρεμα. Όσοι έτυχε να το δουν πραγματικά παραξενεύτηκαν και ορισμένοι φοβήθηκαν.

Αποτέλεσμα είναι παρά το γεγονός ότι η ζέστη καλά κρατεί και τα μπάνια συνεχίζονται, οι κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής να διστάζουν τις τελευταίες πέντε - έξι μέρες να μπουν στη θάλασσα. Μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται και πολλά πολυτελή συγκροτήματα που διαθέτουν και ωραία οργανωμένη παραλία.

Εκτιμήσεις ντόπιων κάνουν λόγο ίσως για κάποιο χέλι ή και σμέρνα ενώ οι πιο…προχωρημένοι και φοβιτσιάρηδες θεωρούν ότι είναι μεγάλο φίδι. Από την άλλη, τις δύο τρεις τελευταίες μέρες τα πράγματα είναι πιο ήσυχα.

Πάντως καλό είναι αν κάποιος δει μία παράξενη κίνηση και εντοπίσει κάτι ξανά μέσα στο νερό της θάλασσας, να επικοινωνήσει είτε με το λιμεναρχείο ή και με κάποια άλλη αρμόδια υπηρεσία ώστε να λυθεί η απορία.

Tάκης Μαρτάτος
 
Top