Όσο περνάνε οι μέρες τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε στην πρώτη φθινοπωρινή αλλαγή του καιρού για φέτος την ερχόμενη εβδομάδα μετά τις εκλογές όπου φαίνεται πλέον να βρέχει σε αρκετές περιοχές όχι μόνο της δυτικής και βόρειας χώρας αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου .

Aυτή η μεταβολή έρχεται ακριβώς στο ξεκίνημα της φθινοπωρινής ισημερίας και μας έρχεται από την κεντρική και δυτική-βορειοδυτική Ευρώπη και μέσω της Ιταλίας θα προσεγγίσει την χώρα μας

Ακόμα η ακριβή πορεία του βαρομετρικού χαμηλού τόσες μέρες πριν δεν έχει ξεκαθαρίσει ,ενώ σε αρκετές περιοχές η νέα εβδομάδα θα θυμίζει φθινόπωρο και ιδιαίτερα στην δυτική και βόρεια Ελλάδα όπου θα κάνει και την περισσότερη ψύχρα για την εποχή.

Πολύ πιθανό οι βροχές και οι καταιγίδες να έχουν και έντονο χαρακτήρα καθώς τέτοια βαρομετρικά χαμηλά Σεπτέμβρη μήνα με τόσο ζεστές θάλασσες προξενούν αρκετά προβλήματα λόγω της βιαιότητας των καιρικών φαινομένων.

Το greek-weather.org τονίζει οτι μια μικρή αλλαγή στην πορεία του χαμηλού μπορεί να αλλάξει άρδην το σκηνικό του καιρού και εκεί που αναμενόταν να έχουμε βροχές ,τελικά να μην βρέξει καθόλου και το αντίστροφο. Γι'αυτό ας περιμένουμε τις επόμενες μέρες για μια πιο ξεκάθαρη ματιά όσον αφορά την πορεία του καιρού στην χώρα μας.


 
Top