Η εξωτερική εμφάνιση είναι ένας σημαντικός παράγοντας της προσωπικότητας μας, αφού πάνω της στηρίζονται οι πρώτες εντυπώσεις που δύσκολα αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Η εποχή της εικόνας έχει φτάσει στην θεοποίηση της αψεγάδιαστης εικόνας συνδέοντας, λανθασμένα, και άρρηκτα με την πραγματική ευτυχία τον πλούτο και την αυτοεκτίμηση.

Η «ομορφιά» των ανθρώπων του Χόλυγουντ που παρουσιάζεται μέσω των photoshop, των αισθητικών επεμβάσεων, των μεικαπ και των πολλών μακιγιέρ, η μανία για την αιώνια νεότητα με κάθε τίμημα είναι τα πρότυπα που παράγονται σήμερα, κυρίως μεταξύ των νέων. Τι κι αν έχει καταστεί σαφές ότι η ομορφιά αυτή είναι ψεύτικη όπως και τα λαμπερά χαμόγελα τους ακόμα είναι μακρύς ο δρόμος προς της παύση της δημιουργίας τέτοιων ειδώλων.

Τι θα βοηθήσει λοιπόν; Όταν οι ίδιοι οι σταρ που έχουν γίνει τέτοια πρότυπα δείξουν την πραγματική τους ομορφιά! Και ένα τέτοιο παράδειγμα θέλησε να αποτελέσει η Αντζελίνα Τζολί λέγοντας ξεκάθαρα σε όλους της τους θαυμαστές: Αγάπα αυτό που είσαι!

Η λάμψη του Χόλυγουντ δεν έχει αλλοιώσει την Αντζελίνα Τζολί και παρά το γεγονός ότι αποτελεί πρότυπο ομορφιάς, η ίδια εξακολουθεί να έχει στο νου της ότι δε μετράει τόσο η εξωτερική εμφάνιση -που ειδικά στο Χόλυγουντ είναι αποτέλεσμα ολόκληρου επιτελείου ανθρώπων- όσο η ψυχή ενός ατόμου.

Αυτό ακριβώς το μήνυμα προσπάθησε να περάσει μέσα από τα προφίλ της στα social media κι έκανε έκκληση στους φαν της να το κοινοποιήσουν, ώστε να διαδοθεί και να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Το κείμενο που έγραψε η διάσημη ηθοποιός και το συνόδεψε με μία δική της αμακιγιάριστη selfie είναι το ακόλουθο:

«Κάτω από το μακιγιάζ και πίσω από το χαμόγελο, είμαι απλά ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Πολλά κορίτσια με θαυμάζουν. Θέλω να ξέρουν ότι το φυσικό είναι όμορφο. Δεν έχουν πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι πίσω από τις εμφανίσεις αυτές υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές , μακιγιέρ , και photoshop.

Η αίσθηση που έχουν για την ομορφιά των celebrities είναι εσφαλμένη. Θα πρέπει να είναι ξέγνοιαστες. Να αγαπούν αυτό που πραγματικά είναι. Δεν έχει σημασία πως θα είναι η εξωτερική τους εμφάνιση, είναι το εσωτερικό που πραγματικά μετράει.

Στα 40 τώρα αρχίζω να δέχομαι αυτό που πραγματικά είμαι. Έχω ατέλειες και αυτό είναι εντάξει. Είμαι περήφανη για όλες τις γυναίκες που είναι γενναίες κι αληθινές και μπορούν να πουν ότι είναι αρκετές κι όμορφες απλά όπως είναι!

Ελπίζω να διαδώσετε το μήνυμα και να κάνουμε τον κόσμο να αντιληφθεί ότι εκτιμάμε την εσωτερική ομορφιά περισσότερο από την εξωτερική εμφάνιση», έγραψε η σταρ του Χόλυγουντ στα social media.»

Είναι σαφές ότι η Αυτο-Εκτίμηση ξεπερνάει τα στενά όρια της εξωτερικής εμφάνισης.Η ομορφιά δίνεται από τη φύση, απλόχερα, η Αυτο-Εκτίμηση όμως δεν δίνεται με τον ίδιο τρόπο. Είναι τέχνη που κατακτάται- επίμονη και κοπιαστική, είναι το ταξίδι μιας ολόκληρης ζωής...



 
Top