Οι Ολλανδοί αποχαιρετούν τη διοργάνωση, την ώρα που η Εθνική ομάδα ολοκληρώνει αήττητη την παρουσία της στην α' φάση του Eurobasket

Τελικό σκορ: Ελλάδα - Ολλανδία 68-65

Αήττητη η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με το Βέλγιο στους 16

Η Εθνική ομάδα νίκησε στο Ζάγκρεμπ για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης την Ολλανδία με 68-65 χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη και να… φορτσάρει.

Η Εθνική ομάδα άρχισε τον αγώνα χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη στην πεντάδα και με αισθητά λιγότερη ενέργεια και συγκέντρωση σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Η Ολλανδία που είχε κίνητρο να νικήσει για να προκριθεί στους «16» είχε το προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια της πρώτης περιόδου, που ολοκληρώθηκε με σκορ 19-17 για τους αντιπάλους της «επίσημης αγαπημένης». Η άμυνα της Εθνικής δεν κατάφερε σε αυτό το διάστημα να σταματήσει τον σέντερ της Ολλανδίας Νίκολας Ντε Γιονγκ, που πέτυχε 8 πόντους.

Η Ολλανδία αύξησε την διαφορά στους 6 (23-17) λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού του δεύτερου δεκάλεπτου, αλλά η Εθνική με τους Μάντζαρη, Ζήση, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου και Μπουρούση να έρχονται από τον πάγκο και να έχουν περισσότερη ενέργεια και συγκέντρωση, σταδιακά άρχισε να βελτιώνεται. Μέσα από καλές συνεργασίες και με επιμέρους σκορ 12-5, η «επίσημη αγαπημένη» προσπέρασε με 29-28 με 3’ και 23’’ να απομένουν για την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Με σερί 5-0 στα τελευταία 1’ και 44’’ του πρώτου μέρους, η Εθνική πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα τριών πόντων (34-30).

Σλούκας: "Είτε είμαστε καλά είτε όχι, κερδίζουμε. Όπλο μας είναι η άμυνα. Ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας. Η άμυνά μας πρέπει να είναι σταθερά σε υψηλά επίπεδα".

Σλούκας: "Ήμασταν χαλαροί και ευτυχώς δεν το πληρώσαμε".

Σλούκας: "Δεν σημαίνει κάτι η ήττα στο φιλικό από το Βέλγιο. Θα είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι".

Μπουρούσης: "Κρατάμε ότι είχαμε τη σωστή αντίδραση στα περισσότερα παιχνίδια και ότι είμαστε υγιείς".

Μπουρούσης: "Βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Σήμερα δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Θέλαμε να κερδίσουμε απόψε για να μην... λένε τίποτα. Δεν υπάρχουν ποσοστά νίκης. Πάμε να κερδίσουμε το Βέλγιο".

Μπουρούσης: "Παίζαμε τόσο καιρό για να έρθουν τα χιαστί παιχνίδια. Θα προετοιμαστούμε σωστά. Είναι δύσκολη η ώρα που παίζουμε. Θα δούμε αύριο για το Βέλγιο. Τους αντιμετωπίσαμε σε φιλικό. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Θα παίξουμε δυνατά για να αντεπεξέλθουμε".


 
Top