Σε σύσκεψη που είχαν σήμερα, ο υπουργός Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη , ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Μητράκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Νικόλαος Φράγκος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Ιωάννης Μούργελας, συζήτησαν για ενδεχόμενη χαλάρωση στο καθεστώς περιορισμών της κίνησης κεφαλαίων και τις τραπεζικές συναλλαγές με σειρά παρεμβάσεων.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε σειρά παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, στην κατεύθυνση ομαλοποίησης της οικονομικής δραστηριότητας και περαιτέρω τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά.

Όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, τη συνέχεια οι προτάσεις εξετάστηκαν από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για την άμεση υλοποίησή τους.

Εξάλλου, με ο υπουργός αποφάσισε, επίσης, την αναστολή, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, των δράσεων δημοσιότητας προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή οποιουδήποτε άλλου εποπτευόμενου φορέα.

Η αναστολή καλύπτει κάθε δράση που προβάλλει και διαφημίζει προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή μη, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον Τύπο και το διαδίκτυο, όπως επίσης και τη συμμετοχή σε εκθέσεις μη μόνιμου χαρακτήρα και σεμινάρια ή ημερίδες που δεν προβλέπονται από την υλοποίηση προγραμμάτων.


 
Top