Αλλάζουν τα πλάνα του Υπουργείου Υποδομών για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Πατρών Πύργου;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας "Πατρίς", από στελέχη του υπουργείου έχουν διατυπωθεί αμφιβολίες για το κόστος του έργου (περίπου 475 εκατ. Ευρώ) και για τη βιωσιμότητά του, σε συνάρτηση με την «υπερφόρτωση» (οverbooking) του ΣΕΣ 2014-2020 λόγω της μεταφοράς έργων από το παλιό ΕΣΠΑ 2007-2013.

Με απλά λόγια, το έργο θεωρείται «ακριβό» για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2015 (αναμένεται να ανακοινωθεί από τη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές), και ότι καταλαμβάνει μεγάλο ποσό από την «πίτα» του ΣΕΣ 2014-2020, με αποτέλεσμα να αναζητούνται τρόποι μείωσης του κόστους με εναλλακτικό τρόπο κατασκευής.

Όπως ανέφερε αποκλειστικά στην εφ.Πατρίς υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, «αν συζητούσαμε τώρα για την τύχη του έργου, το πιθανότερο είναι να μην έβγαινε καν στον αέρα. Αν είχαμε πλήρη γνώση των τωρινών φόρτων, δεν θα μας συνέφερε» και στη συνέχεια ανέλυσε το εναλλακτικό πλάνο του υπουργείου Υποδομών, σε περίπτωση που ο νέος υπουργός Υποδομών θέσει άλλες προτεραιότητες…


 
Top