Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την εξαφάνιση του 11χρονου Διονύση από το Κέντρο Φιλοξενίας του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 11χρονος ήταν σε γενικές γραμμές ένα ήσυχο παιδί παρά την περιπέτεια που είχε περάσει. Το δράμα που έζησε σε αυτή την τρυφερή ηλικία ο μικρός Διονύσης στις αρχές του καλοκαιριού τον σημάδεψε.

Ο 11χρονος Διονύσης, είχε μπει σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο και κατά λάθος είχε λύσει το χειρόφρενο. Το αυτοκίνητο ακυβέρνητο κύλησε στην κατηφόρα, με αποτέλεσμα να παρασύρει και να σκοτώσει ένα παιδάκι 1,5 έτους, την ξαδελφούλα του, την ώρα μάλιστα που στο τιμόνι του ακυβέρνητου αγροτικού καθόταν ο ίδιος ο Διονύσης.

Το παιδί έπαθε σοκ από το θάνατο του ανήλικου, ενώ ξεσηκώθηκε θύελλα από τους γονείς του θύματος, στο καταυλισμό των Ρομά στην Γαστούνη.

Με την υπόθεση του 11χρονου Διονύση ασχολήθηκε η Πρόνοια, με αποτέλεσμα οι Κοινωνικοί Λειτουργοί που ανέλαβαν να διερευνήσουν την περίπτωση του 11χρονου, να διαπιστώσουν πως το περιβάλλον που μεγαλώνει είναι παντελώς ακατάλληλο για ένα παιδί και μάλιστα στην πιο τρυφερή του ηλικία, παρά το γεγονός ότι τόσο ο παππούς του όσο και η γιαγιά του με τις δυνάμεις που διέθεταν προσπαθούσαν για το καλύτερο. Έτσι, βρέθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας του νοσοκομείου Παίδων.

Τι έγινε τα τελευταία λεπτά πριν εξαφανισθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Κυριακής, επισκέφθηκε τον μικρό Διονύση ένα ζευγάρι που δήλωσαν συγγενείς του μικρού. Δεν είπαν τον βαθμό συγγένειας που είχαν με τον Διονύση, ωστόσο οι υπεύθυνοι τους άφησαν να τον δουν αφού το παιδί έδειξε απίστευτη οικειότητα. Όπως περιγράφουν μάλιστα ο μικρός έτρεξε προς την γυναίκα και έπεσε στην αγκαλιά της.

Το ζευγάρι κάθισε αρκετή ώρα με τον μικρό Διονύση και έφυγε στις 13.30 το μεσημέρι της κυριακής. Πέντε λεπτά αργότερα, το παιδί ζήτησε να πάει στην τουαλέτα και χάθηκε!

Όπως εκτιμάται από αστυνομικές πηγές, πρόκειται όντως για συγγενείς του παιδιού από καταυλισμό Ρομά της Αττικής. Σήμερα μάλιστα στον συγκεκριμένο καταυλισμό θα γίνει αιφνιδιαστικός έλεγχος.

"Είπε πως πάει τουαλέτα και χάθηκε"

"Το παιδί πήγε στην τουαλέτα και εξαφανίστηκε. Μετά αρχίσαμε να το ψάχνουμε", λέει χαρακτηριστικά στο NewsIt, ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων, Εμαννουήλ Παπασάββας, σημειώνοντας πως την ημέρα της εξαφάνισης του 11χρονου Διονύση τον είχαν επισκεφθεί συγγενικά του πρόσωπα "ιδιαίτερα οικεία μετά οποία το παιδί ήταν απολύτως φυσιολογικό".

"Είχε έρθει με εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο για μεταδοτικά νοσήματα και για να γίνει ψυχιατρικός έλεγχος", λέει χαρακτηριστικά για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του παιδιού.

Σύμφωνα με τον κ. Παπασάββα, όταν το παιδί δέχτηκε την επίσκεψη συγγενικών του προσώπων, προσώπων που όπως λέει φάνηκε πως του ήταν ιδιαιτέρως οικεία, δεν έδειξε να συμβαίνει κάτι κακό. Όταν οι επισκέπτες αποχώρησαν, μετά από μισή ώρα ο μικρός Διονύσης είπε σε κάποιον από το προσωπικό πως θα πάει τουαλέτα και από εκείνη τη στιγμή αγνοείται.

"Τα παιδιά αυτά φιλοξενούνται στο νοσοκομείο και παραμένουν έως ότου να βρεθεί κάποιος φορέας πρόνοιας. Ήταν ένα ήσυχο παιδί απ’ ό,τι μου λένε οι νοσηλευτές. Δεν τους είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα", προσθέτει.

"Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός των παιδιών που έρχονται στο νοσοκομείο με εισαγγελική παραγγελία", σημειώνει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsit, το τμήμα φιλοξενίας ανηλίκων του νοσοκομείου Παίδων, το οποίο σήμερα φιλοξενεί 20 παιδιά με εισαγγελική παραγγελία, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το παιδί πήγε ασυνόδευτο στην τουαλέτα και εντέλει εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Πριν το 2010 το νοσοκομείο φιλοξενούσε 20 παιδιά το χρόνο ενώ σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 160 συνολικά το χρόνο. "Έως ότου βρεθούν δομές πρόνοιας, τα παιδιά παραμένουν στο νοσοκομείο. Έχουμε και σύλλογο εθελοντών 250 ατόμων που απασχολούν τα παιδιά αλλά έχουμε ελλείψεις στο προσωπικό όπως συμβαίνει σε όλα τα ελληνικά νοσοκομεία", συνεχίζει ο κ. Παπασάββας.

"Το παιδί κινδυνεύει"

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Γιώργος Γιαννόπουλος, δηλώνει στο Newsit: "Κάνουμε έκκληση για να βρεθεί το παιδί και αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η κατάσταση της ψυχικής του υγείας". Σημείωσε δε ότι ισχύει το Amber alert. "Πρέπει να το προστατεύσουμε από τον εαυτό του. Το παιδάκι βρισκόταν σε σοκ. Ήταν τραυματισμένο".

"Μας ενδιαφέρει να βρεθεί έγκαιρα το παιδί. Θέλουμε να βρούμε το παιδί. Οι ειδικοί αισθάνονται ότι κινδυνεύει από τον εαυτό του και μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό του. Οι έρευνες συνεχίζονται", σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Πηγή: newsit
 
Top