Tα αποτελέσµατα Eκλογών 2015 θα συγκεντρωθούν σε κάθε εκλογική περιφέρεια (νομό) από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του, θα µεταδοθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) και εν συνεχεία το Υπουργείο, αφού τα συγκεντρώσει, θα τα διοχετεύει στα µέσα µαζικής ενηµέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπο, διαδίκτυο), µε τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών µέσων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), το βράδυ των εκλογών κατά εκλογικό τµήµα, θα µεταδοθούν πρώτα τα αποτελέσµατα της ψηφοφορίας υπέρ συνδυασµών κοµµάτων ή συνασπισµών συνεργαζοµένων κοµµάτων ή µεµονωµένων υποψηφίων από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας κάθε νοµού τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα αποτελέσματα των γενικών βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 θα συγκεντρωθούν σε κάθε νομό (εκλογική περιφέρεια) από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του, θα μεταδοθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και μετά το Υπουργείο, αφού τα συγκεντρώσει, θα τα διοχετεύει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση – ραδιόφωνο – τύπο - διαδίκτυο), με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων.
Το αποτέλεσμα σε κάθε εκλογικό τμήμα συμπληρώνεται από το δικαστικό αντιπρόσωπο στο ειδικό προτυπωμένο έντυπο, με όμοια αντίτυπα του οποίου εφοδιάζονται οι εφορευτικές επιτροπές, τα αρμόδια γραφεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της έδρας του νομού και όλοι οι Δήμοι της οικείας εκλογικής περιφέρειας (νομού). Το βράδυ των εκλογών θα μεταδοθούν, κατά εκλογικό τμήμα, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας υπέρ συνδυασμών κομμάτων ή συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων ή μεμονωμένων υποψηφίων από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας κάθε νομού τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μεταδίδεται χωρίς καθυστέρηση τηλεφωνικά, με βάση τη σειρά (χρονικής) άφιξής του το αποτέλεσμα κάθε εκλογικού τμήματος υπέρ συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων, μόλις αυτό περιέλθει στην Περιφερειακή Ενότητα της έδρας του νομού.

Προκειμένου για τα αμιγή εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, στα οποία θα ψηφίσουν εκλογείς που προέρχονται από διαφορετική εκλογική περιφέρεια από εκείνη στην οποία έχει συσταθεί το ειδικό εκλογικό τμήμα, τα υπέρ συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων αποτελέσματα θα μεταδοθούν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, χωρίς καμία καθυστέρηση με την ίδια διαδικασία μέσω του οικείου Δήμου (δηλαδή με FAX μέσω των ασφαλών γραμμών του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, και αν δεν αυτό δεν είναι δυνατό με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο), στη βασική εκλογική περιφέρεια στην οποία ανήκουν οι εκλογείς αυτοί (άρθρο 96 παρ. 8β π.δ. 96/2012).


 
Top