Με πέντε (και πάλι) δημοσιογράφους κι έναν συντονιστή αλλά με αλλαγές επί της ασφυκτικής διαδικασίας και της πολιτικής ουσίας θα γίνει, σύμφωνα τουλάχιστον με τις έως τώρα πληροφορίες, το ντιμπέιτ της Δευτέρας ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Τόσο οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί όσο και τα κομματικά επιτελεία διαπίστωσαν ό,τι και τα περίπου 2,7 εκατομμύρια των τηλεθεατών που είδαν την τηλεοπτική «αναμέτρηση» της Τετάρτης - ότι ουδέν ενδιαφέρον και ουδείς ουσιαστικός πολιτικός διάλογος υπήρξε.

Ως εκ τούτου, επικρατούν τώρα δεύτερες σκέψεις για αλλαγές στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο ντιμπέιτ της Δευτέρας έτσι ώστε, όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική Γιώργος Κυρίτσης, να μην είναι «βαρετό».

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στις αλλαγές που συζητούνται, και ήδη τέθηκαν στην χθεσινή πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, είναι να υπάρχει απ' ευθείας διάλογος και ερωταπαντήσεις ανάμεσα στους δύο αρχηγούς, ενώ τροποποιήσεις εξετάζονται και στο σκηνοθετικό πλαίσιο του ντιμπέιτ ώστε να είναι πιο ζωντανή, άμεση και εύγλωττη η εικόνα για τους τηλεθεατές.

Στο ντιμπέιτ των επτά αρχηγών την Τετάρτη, η απόφαση της διακομματικής προέβλεπε αυστηρό σκηνοθετικό πλαίσιο «στα πρότυπα της Βουλής». Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι ο σκηνοθέτης ήταν υποχρεωμένος να δείχνει αυστηρά σε μονοπλάνο μόνον τον αρχηγό που απαντούσε ή τοποθετείτο κάθε φορά, χωρίς να έχει τη δυνατότητα για γενικά πλάνα που θα «αποκάλυπταν» και τις αντιδράσεις, το ύφος και το κλίμα από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Στο «λίφτινγκ» της αναμέτρησης της Δευτέρας μάλλον θα ενταχθούν και κάποια break για διαφημίσεις, ενώ τις ερωτήσεις θα υποβάλλουν και πάλι 5 δημοσιογράφοι από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (Mega, Ant1, Alpha, Star, E TV). Τους δημοσιογράφους θα επιλέξουν τα ίδια τα κανάλια, ενώ τον συντονισμό θα έχει ξανά ο Πάνος Χαρίτος της ΕΡΤ.

Πηγή: tvxs
 
Top